3.11.2006

Brad Will'in öldürülmesi ve Oaxaca'daki şiddet İstanbul'da protesto edildi


Meksika, Oaxaca’da, öğretmenlerin ve halk meclislerinin yürüttüğü mücadeleyi dünyaya duyurmak, iktidarın halkın üzerine paramiliter güçler vasıtasıyla uyguladığı şiddeti belgelemek için bulunan New York Indymedia muhabiri, belgeselci, anarşist Brad Will 27 Ekim 2006 tarihinde belgelemek istediği güçler tarafından vurularak öldürülmesini protesto etmek ve Oaxaca halkıyla dayanışmak için İstanbul Indymedia gönüllülerin yaptığı bir çağrıyla İstanbul’da bir basın açıklaması düzenlendi .

Brad Will’in öldürülmesi ve Oaxaca’da süren devlet destekli şiddeti protesto etmek için bugün (2 Kasım 2006) Meksika Konsolosluğu önünde İstanbul Indymedia’nın çağrısıyla bir basın açıklaması yapıldı. Indymedia ve Ya Basta pankartlarının açıldığı basın açıklamasına Indymedia gönüllüleri dışında OtonomA, Anarşist Blok ve Anarşist Komünist İnisiyatif de destek verdi. Indymedia adına okunan basın açıklamasının ardından “Bütün devletler katildir”, “Katil devlet yıkılacak elbet”, “Ya Basta, Viva Oaxaca”, “Örgütlü bir halkı hiçbir kuvvet yenemez”, “El pueblo unido jamás será vencido”, “İsyan, devrim, anarşi” sloganları eşliğinde basın açıklamasına katılanlar konsolosluğu yumurta yağmuruna tuttu.

Basın açıklamasının ardından orada bulunan polislerin katılanların düşüncelerini öğrenmek için basın açıklamasına katılanlardan bir kişiyi karakola davet etmeleri nazikçe reddedildi. Eylem, katılımcıların Teşvikiye Caddesinde bir süre daha sloganlarla yürünmesinin ardından sona erdi.

Oaxaca halkının ve Indymedia gönüllülerinin direnişlerinde asla yalnız kalmayacakları, Meksika devletine İstanbul'dan da, bir defa daha hatırlatıldı. Brad Will'in öldürülmesini protesto etmek ve Oaxaca halkıyla dayanışmak için protesto eylemleri Yeni Zelanda, Paris, Helsinki, Viyana, Liege, Atina ve daha bir çok yerde düzenlendi, tüm dünyada artarak sürüyor
Eylemde okunan basın açıklaması ve haber için İstanbul Indymedia

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...