13.11.2006

Ekosistemin Geleceği Karanlık!

İnsanlık doğayı hiçbir zaman olmadığı kadar hızlı bir şekilde bozmaya devam ediyor.

Omurgalılardaki tür çeşitliliği 1970 ila 2003 yılları arasında üçte bir oranında azalmış. Dünyamız dinozorların yok oluşundan sonra en büyük tür tükenişini yaşıyor diye açıkladı WWF.

Ayrıca bu zaman zarfında rezervler de yenilenmeyecek şekilde kullanılmış. Rapordan üç senaryo çıkıyor. Birinci senaryoya göre ekosistem 2050 yılına dek çökecek.

En büyük tehdit altında bulunan ekosistemler nehirler ve göller. Bu tatlı su yaşam alanları,kirlenme ve barajlar yüzünden bozulmakta. Tropikal bölgelerde özellikle tatlı su yunusları, Avrupa’da ise somonlar ve Mersinbalıkları tehlikede.

Londra Zooloji Birliği ve "Global Footprint Network" tarafından hazırlanan rapor, ekosistemlerin durumu ("Living Planet Index") ve besin, su, kara ve ağaç gibi rezervlerin kullanımı ("Ecological Footprint") gibi iki göstergeyi analiz ediyor. "Living Planet report" ilk olarak 1998 yılında açıklanmıştı.
Hürriyet
GLOBAL ECOSYSTEM COLLAPSE - WWF


Every other year, the World Wildlife Fund publishes the Living Planet Report, which charts trends in the world’s ecosystem biodiversity and the human ecological footprint. The most recent report update released Oct 24th, 2006 warns of a worldwide ecosystem collapse within 50 years. The WWF report urges that we must reduce global consumption by at least half of current trends in order to avoid a serious global catastrophe. The world’s natural resource depletion is currently escalating “at a rate unprecedented in human history”. Growth in demand for raw materials, food and energy is having a devastating impact on the earth’s ability to sustain natural biodiversity and clean air.

The WWF began its Living Planet Reports in 1998 to show the state of the natural world and the impact of human activity upon it. Since then we have continuously refined and developed our measures of the state of the Earth...
Go on Here : Peak Oil News

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...