6.11.2006

Küresel Isınma'ya Karşı Eylem

Küresel Eylem Grubu, 48 ülkeyle aynı anda İstanbul’da bir miting düzenledi. Kadıköy’de biraraya gelen iklim değişikliğine karşı çıkan çeşitli siyasi görüşlere sahp eylemciler ‘Küresel Isınmayı Durdurun!’ diye seslendi.

Kadıköy Başöğretmen Atatürk Meydanı’nda toplanan grup, “Nükleer yasaya karşı yürüyorum”, “İklim değişikliğini durdur yaşamı sürdür” ve “Rüzgar bedava-rüzgar güvenli-rüzgar yeterli-rüzgar yaşam, yaşama evet nükleere hayır” yazılı pankart ve dövizler taşıdı.
Ntvmsnbc
Anarşistler
İstanbul Kadıköy´de 4 Kasım´da küresel ısınmaya karşı miting düzenlendi. Miting saat 13:00´de Haydarpaşa Garından Kadıköy otobüs duraklarına yapılan yürüyüşle başladı. Miting alanında toplam katılımcı sayısı 400´e ulaştı.

Mitinge 15 kişilik bir anarşist kortejde katıldı. Kara, kara-kızıl bayraklar ve trampetle, kendi sloganları ile anarşistler en aktif gruplardan biri oldular. "Nuhun gemisi hepimizi almaz", "toprak komün özgürlük", "bütün devletler katildir", "katil devlet yıkacağız elbet", "isyan devrim anarşi" sloganları yürüyüş boyunca ve alanda atıldı. Kürsüde konuşmalardan önce anarşistler müzik ile birlikte bir oyun sergilediler.

Miting konuşmalar ve dinletilerden sonra sona erdi.
Anarşi.Org

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...