13.11.2006

Afyon ve Manyas'ta Ürküten Yarıklar

AFYON :
Afyonkarahisar'ın Dinar İlçesi'ne bağlı Tatarlı Beldesi'nin çevresindeki tarım arazilerinde oluşan çatlaklar, vatandaşlar arasında deprem korkusuna neden oldu.

Yaklaşık 2 hafta önce oluştuğu belirlenen çatlakların araştırılması için Afyonkarahisar'daki Valilik Acil Durum Yönetimi ve Bilgi İşlem Merkezi (ADUYBİM) ile Bayındırlık İl Müdürlüğü ekipleri, bölgede inceleme yaptı. Şu ana kadar yapılan çalışmalarda, çatlakların nasıl meydana geldiği konusunda net bir sonuca ulaşılamazken, korkudan araziye gidemeyen vatandaşlar ise oldukça tedirgin günler geçiriyor.
Mynet Haber
MANYAS :
BALIKESİR`in Manyas İlçesi`ne bağlı Kuşcenneti Köyü`nde 20 Ekim`de meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremin ardından artçı sarsıntılarla birlikte arazide 2 metre derinliğinde ve yaklaşık 60 metre uzunluğunda yarıklar oluşması, bölgede korkuya neden oldu.

Bazı köylüler, MTA uzmanlarının gelip inceleme yapmasını istedi.
Manyas`a bağlı Kuşcenneti Köyü`nde, 20 Ekim`de meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremin ardından yaşanan artçı sarsıntılarla köy merasında yarıklar oluştu. Derinliği 2 metreyi bulan yarığın, yaklaşık 60 metre uzayarak göle kadar ulaştığını belirten köylüler, burada bir fay hattı olduğunu ileri sürdü. Göl içinde de yer yer yükseltiler meydana geldiğini ileri süren Ali Orhan, “Depremden sonra göle açılan balıkçılar, yer yer gölde yükseltiler olduğunu ve kayıklarının ise bu yükseltilere takıldığını belirtiyorlar. Köy merasındaki yarıklar, göle kadar uzanıyor. Burasının bir fay hattı olmasından endişe ediyoruz. Maden Teknik Arama Enstitüsü`nden uzmanların gelip, burada inceleme yapmasını bekliyoruz`` dedi.
Milliyet

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...