1.11.2006

Çölovası'nda Esrarengiz Yarıklar


Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesi Tatarlı ve Kınık beldeleri ve Alparslan köyü arazilerinin bulunduğu Çölovası'nda uzunluk ve derinliği henüz tespit edilemeyen büyük yarıklar meydana geldi.

Tatarlı Belediye Başkanı Hasan Pamukçu'nun bildirmesi üzere Dinar Kaymakamı Zafer Orhan olay yerinde incelemeler de bulundu. Arazinin yağış sebebiyle çamur olmasından dolayı çatlak ve yarıkların meydana geldiği tarlaların bir bölümünü gezen Dinar Kaymakamı Zafer Orhan, nedeninin araştırılması ve alınabilecek önlemler için Bayındırlık İl Müdürlüğüne ve Afyonkarahisar Valiliği Acil Durum Bilgi Merkezi'ne bilgi verildiği kaydedildi. Neden kaynaklandığı henüz bilinemeyen yarıkların sebebinin araştırılması için yetkililere bilgi verildiği belirtildi.

Arazinin çamur olmasından dolayı büyük yarıkların gezilemediği, yarıkların Çölovası mevkinin her yerinde görüldüğü bildirildi. Tatarlı Belediye Başkanı Hasan Pamukçu, Çölovası arazilerde meydana gelen çatlaklardan dolayı bölge halkının tedirgin olduğunu söyledi. Pamukçu, yarıkların biran evvel sebebinin araştırılarak halkın tedirginliğinin giderilmesini istedi. Başkan Pamukçu, Dinar'ın deprem bölgesi olması nedeniyle oluşan yarıkların fay hatlarından kaynaklanabileceği ihtimali olduğunu hatırlattı. Pamukçu, çatlakların yaklaşık 1 kilometreye ulaştığını, Yıprak beldesinden gelen sel sularının ise bu yarıklara doldurduğunu kaydetti. Pamukçu, bunu da geniş yarıklarda göçükler meydana getirdiğini ifade etti.
Haber 7

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...