26.06.2007

Pakistan ve Hindistan'da Felaket : 400 Ölü

Hindistan ile Pakistan'da, bir haftadır etkili aşırı yağışların yol açtığı seller, toprak kaymaları ve yıldırım düşmesi olaylarında en az 400 kişi yaşamını yitirdi.

Muson yağmurlarına teslim olan Hindistan'ın Karnataka, Maharashtra, Andra Pradesh ve Kerala eyaletinlerinde seller ve toprak kaymaları nedeniyle ölenlerin sayısı 150'ye yükseldi.

Ülkede, gökgürültülü fırtınaların neden olduğu seller nedeniyle nehirlerin taşması sonucu binlerce köy sular altında kaldı. Özellikle ülkenin kuzeyindeki Andre Pradesh eyaletinde etkili olan yağışlar yüzünden yüzlerce kilometre karayolu ve tren yolu geçişe kapandı. Televizyon kanalları Andra Pradesh'te 40, Maharashtra'da 50 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. 4 eyalette elektrik ve su gibi temel ihtiyaçlar karşılanamıyor.

Komşu ülke Pakistan'da da fırtınalar, yıldırım düşmesi olayları ve toprak kaymaları, ülkenin en büyük şehri Karaçi'yi vurdu. Yerel televizyonlar ve gazeteler, son 4 günde en az 230 kişinin şiddetli kasırgalar nedeniyle öldüğünü duyurdu.

Pakistanlı yetkililer, ölümlerin nedenini çöken binaların altında kalan insanların çokluğuna dayandırdı. Temiz su ve yiyecek bulamayan Pakistanlılar, hükümet binaları önlerinde protesto gösterileri düzenliyor.
[Sabah]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...