27.06.2007

KKKA'nın Kaynağı Araştırılıyor


Kene ısırmasıyla geçen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı nedeniyle bir kişi daha hayatını kaybetti. Kene nedeniyle ölümlerin artması üzerine, Yozgat, Tokat ve Çorum bölgesini kapsayan bir inceleme başlatıldı.

Uzmanlar, kene sayısının neden arttığını araştırıyor. Yozgat’ın Kadışehri İlçesi’nde rahatsızlanan Abbas Erdoğan, önce sağlık ocağına oradan da, Ankara Numune Hastanesi’ne kaldırıldı.

Burada yapılan incelemede Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı teşhisi konulan Erdoğan, hastanede öldü. Böylece bu hastalıktan yılbaşından bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 14 oldu.

Kene yüzünden ölümlerdeki artış yetkilileri de harekete geçirdi. Yozgat Valiliği’nin bilimsel araştırma talebi doğrultusunda Ankara ve Fırat üniversitelerinden 2 öğretim görevlisi, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına yol açan kenenin neden artış gösterdiğini belirlemek için bölgeye gitti.

Öğretim görevlileri, hastalığa neden olan kenenin yoğun olarak görüldüğü Yozgat’ın Çekerek, Kadışehri, Aydıncık ilçeleriyle Tokat ve Çorum bölgelerinde incelemelerine başladı..

Öğretim görevlileri, avlanan yabani hayvanlardaki keneleri toplayarak, kan örnekleri aldı. Yozgat Valisi Amir Çiçek, incelemeler sonunda, kene popülasyonundaki artışı önlemek için çalışma yapılacağını söyledi..

Çiçek “Eğer yapılacak araştırmanın sonucunda, kene popülasyonunun artması, yayılması veya kenenin hayvandan aldığı kan sonucunda zehirli hale geldiği yönünde bir konunun gündeme gelmesi halinde, bu yönde gerekli önlemler alınacak. Kene popülasyonunun artmasının önlenmesine yönelik çalışmalar yapılacaktır” dedi.

Kene konusunda bütün köylerde eğitim çalışmaları başlatan yetkililer kene tarafından ısırılan kişilerin hemen sağlık kuruluşlarına başvurmasını istedi.
[NTVMSNBC]
KIRIM-KONGO KANAMALI (Hemorajik) ATEŞİ (KKKA, Crimean Congo haemorrhagic fever) ile ilgili geniş bilgi için :
Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü sitesine BURADAN bakınız

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...