4.06.2007

"Dünya Kritik Eşiğe Sanılandan daha Yakın!"


Bilimadamları küresel ısınma tehdidinin ciddiyetine dikkat çekiyor. NASA’nın yaptığı çalışma da küresel ısınmada geri dönüşü olmayan bir sürece girilmeye başlandığı gösteriyor. NASA’ya göre, dünya felaketlere yol açacak kritik eşiğe çok yakın.

Küresel ısınmanın etkileri daha önce hiç olmadığı kadar hissediliyor. Bilimadamlarının uyarıları da tehdidin ciddiyetini açıkça ortaya koyuyor.
NASA: FELAKETLERE YOL AÇACAK KRİTİK EŞİĞE YAKLAŞILDI
Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA’nın Kolombiya Üniversitesi’yle yaptığı bir çalışma, dünyanın kritik eşiğe zannedilenden daha da yakın olduğunu gösteriyor.

Bilimadamları, 10 yıl boyunca ortalama kömür, petrol ve doğal gaz kullanımıyla atmosfere salınan karbon gazı miktarının felaketlerle sonuçlanacak kritik eşiğin aşılmasına neden olacağı uyarısında bulunuyor.

Deniz seviyesinin hızla yükselmesi, kuraklık ve sel felaketlerine daha sık rastlanması ve iklim değişikliği sonucu doğal yaşam ve bitkilerin zarar görmesi olası etkiler arasında sıralanıyor.

NASA, kutuplardaki buzulların erimesinin küresel ısınma üzerindeki etkisine de işaret ediyor.

GREENPEACE: EVEREST’TEKİ BUZULLAR ERİYOR
Uluslararası Çevre Örgütü Greenpeace de, dünyanın en yüksek noktası Everest tepesinin eteklerindeki buzulların küresel ısınma sonucu hızla eridiğine dikkat çekti.

Bölgede 40 yıl önce çekilen fotoğraflara bakıldığında, değişim açık bir biçimde görülüyor.

Greenpeace üyeleri, Himalayalar’daki buz kütlelerinin yok olmasının küresel ısınmanın en önemli göstergesi olduğunu söylüyor.
[NTVMSNBC]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...