3.06.2007

Maden piyasası

Nadir metallerin azalması buluşları tehlikeye atıyor. “Likit-kristal göstergelerde kullanılan indiyum, ve yeni nesil yarı iletkenler için önemli bir element olan hafniyum stokları 2017 yılında tükenmiş olacak.”

Bakır küçülen küresel stokta kazanç sağlıyor. “Şubat başından bu yana metal stokları 40 pct oranında düştü ve küresel tüketim dört gün kadar sabit olarak kaldı.

Kurşun stok sıkıntısı rekor seviyeye ulaştı.

Çin ithalatları maden kesintisine sebep olabilir “Çin'in demir ithalatındaki devam eden büyüme bu yıl pazarda bir kesintiye yol açabilir...”

Çin'de alüminyum ihracatı düşüşte.“...Çin'deki alüminyum ihracatı yerel talepteki artış ve üretim büyüme oranındaki yavaşlamaya bağlı olarak düşecek. 2010 yılında, tüketimin 10.5 milyon tona ulaşarak Çin'in üretimini 0.6 milyon ton aşacağı hesap ediliyor.

Çin önümüzdeki 15 yılda giderek kötüleşen mineral kesintileriyle yüzleşecek "2020 yılıyla birlikte Çin'in bakır, alüminyum, kurşun ve çinko tüketiminin sırasıyla 6,5 milyon ton, 14,4 milyon ton, 2,6 milyon ton ve beş milyon tona ulaşacağı, ayrıca başlıca on metal için toplam talebinin 30 milyon ton olacağı tahmin ediliyor.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...