13.06.2007

Çin,Bangladeş ve Almanya'da Sel Can Aldı

Çin'i sel aldı

Çin'in güneyinde yağan şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymalarında ölenlerin sayısının 71'i buldu.

Çin Yurttaşlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 6-9 Haziran günlerinde etkili olan yağışın yol açtığı felaketlerde 13 kişinin de kaybolduğu belirtildi.

Açıklamada, felaketten Hunan, Guangdong, Guanşi, Guicou, Jiangşi ve Fujian eyaletlerinde 10 milyon 638 bin kişinin yaşamının olumsuz etkilendiği, 56 bin ev tamamen yıkılırken 104 bin evin de hasar gördüğü, 643 bin kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı bildirildi.

Resmi makamlara göre, sel ve heyelan 235 milyon 526 bin doları tarımda olmak üzere toplam 451 milyon 315 bin dolarlık kayba yol açtı.

Afet bölgelerinde acil müdahale planı harekete geçirilerek kurtarma ve yardım çalışmaları başlatılırken, Çin Kızıl Haç Derneği bölgeye yardım malzemeleri gönderdi.

Bangladeş'te sel: 100 ölü

CHITTAGONG - Bangladeş'te muson yağmurlarının başlamasıyla meydana gelen sel ve toprak kaymaları nedeniyle yaklaşık 100 kişi hayatını kaybetti. Ülkenin güneyinde 5 milyon kişinin yaşadığı sahil kenti Chittagong'da çok sayıda ev çamur deryası altında kalırken, sadece bu kentte 86 kişi öldü, yaklaşık 100 kişi de kayboldu. Kentte hala binlerce ton çamur ve enkazın altında kalanlar olduğu, polis ve gönüllülerin bu kişilere ulaşmaya çalıştığı belirtiliyor. Ancak kurtarma çalışmaları, yolların sularla kaplı olması nedeniyle güçlükle yapılabiliyor. Ülkenin çeşitli bölgelerinde yıldırım düşmesi sonucu da 13 kişi hayatını kaybetti. Bölgede şiddetli yağışlar hala sürüyor. (ap, aa)

Almanya'nın kuzeyi aşırı yağışlardan sular altında: 1 ölü

BERLİN - Almanya'da şiddetli yağışlar kara ve demir yollarını sular altında bıraktı. Rheinland-Pfalz eyaletinde evinin bacasını muşambayla örtmeye çalışan bir kişinin, çatıdan 7 metre kadar aşağı düşerek öldüğü bildirildi. Bu eyalette, ayrıca Kuzey Ren Vestfalya ve Hessen eyaletlerinde çok sayıda kara ve demir yolu sular altında kaldı. İtfaiyenin de çok sayıda su baskınına çağrıldığı belirtildi.

Rheinland-Pfalz eyaletinde Betzdorf ve Daaden kentleri arasındaki demir yolunun ve 66 numaralı oto yolunun bir süre trafiğe kapatıldığı kaydedildi.
[Gezegenimiz.Com]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...