26.06.2007

MATRIX BEGUN!


ZOR ŞARTLAR ALTINDA ÇALIŞAN ROBOT-İŞÇİ YAPILDI

Sümer ve Babil'in Yaradılış Efsanesi Enuma Eliş te

"Adı yokken göğün daha
Yerin daha adı yokken
Babaları okyanustan
Anaları Ki-ama-t kargaşasına
Sular karışıp bir oluyordu.

Saptandı sonra tanrılar
Lah-mu ve La-ha-mu seçildi ardından
Zaman akıp gidiyordu durmadan
Belirlendi sonra Sar-ki ve Sar-an
Günleri düzeltip ayarladılar. "

(Poéme de la création) (*)

ve Sümer,Babil'de ki toplumsal olayların ve Enuma Eliş'in bazen "yanlış/çarpıtılmış" aktarımları ile dolu olan Tevrat'ta da :

"Tanrı Yahve, doğuda, Eden'de bir bahçe kurdu ve o bahçeye şekillendirdiği İnsan'ı koydu.
Tanrı Yahve, topraktan, güzel görünüşlü ve yemesi hoş ağaçlar ve bahçenin ortasına Yaşam Ağacı olan Helal ve Haramı Tanıma Ağacı'nı çıkarttı.
Bahçe'yi sulamak için Aden'den bir nehir çıkıyor ve dört koldan bu Bahçe'ye hayat veriyordu. Kolun birinin adı Pişon'du, toprağında altın olan Havıla ülkesini çepeçevre dolanıyordu; öteki Gidon idi. Üçüncünün adı Dicle, Asur'un doğusundan akardı. Dördüncüsü de Fırat 'dır."
(Yaratılış. 2. 8)


demektedir. Sümer/Babil' e göre ilk insan (Lulu Adama yada Lulu Adapa) "İlkel-İşçi" olarak yaratılır. Sümer ve Babil yaradılış efsanesi Enuma Eliş'e göre Anunnakiler (Gökten Yere İnenler) dünyaya maden aramak için inmiş Tanrılardır. Bu Tanrıların başında Anu vardır. Dünyadaki çalışma koşullarının ağırlığına isyan eden işçi Anunnakiler, Tanrılar konseyine Enki ve Enlil aracılığı ile çalışma koşullarının iyileştirilmesi isteklerini iletirler. Konseyde tartışmaların ardından Anunnakiler yerine üzerinde "tıbbi genetik değişimler" yapılmış bir işçi yaratılması fikri doğar. Enki, Ninhursag ve "Kaburgaların Hanımı" Ninti ile birlikte Lulu Adama yada Lulu Adapa'yı yani İlk İnsanı, İlkel-İşçi'yi yaratırlar. İlkel-İşçi'nin görevi dünyadaki zor işleri yapmak olacaktı...

Ayrıntılı Bilgi için :
# Zecharia Sitchin in Dünya Tarihi adlı 6 ciltlik serisi
# Safa Kaçmaz Toplum ve Tarih : SUMER ('ILK') OGUL'U [Dum(uzi)'den Adem'e
# Sümer Tanrıları

(*) '(Lorsqu'en haut) le ciel n'était pas nommé,
(Et qu'en bas) la terre n'avait pas de nom,
De l'océan primordial, leur père,
Et de la tumultueuse Tiamat, leur mére à tous,
Les eaux se confondaient en un. '(Poéme de la création)

Gelelim Habere Ntvmsnbc internet sitesinde yer alan habere göre Japon bilim insanları "zor şartlar altında çalışacak insanımsı robot-işçi" yi üretmişler. 1,60 metre boyunda 68 kilo ağırlığındaki “HRP-3” adlı robot, kumlu yamaçta hareket edebiliyor, bardaktan boşanırcasına yağan yağmur altında çalışabiliyor.“HRP-3”, aralıksız 2 saat yürüyebiliyor, tornavidayı insan gibi hareket ederek gayet başarılı şekilde kullanabiliyor.Robot, 42 eklemi sayesinde insan vücudunun yapabileceği birçok hareketi yapıyor.Robotun 2010’a doğru satışa çıkarılması planlanıyor. Haberin kaynağı BURADA

haberi okuyunca aklıma Animatrix serisinin ilk iki filmi olan "Robotlar" geldi. İnsanlar için çalışmaya başlayan robotlardan 001 sahibini öldürünce kargaşa başlıyor ve Matrix'in ilk adımı atılmış oluyordu. Eğer bir gün olurda Robotlar isyan etmeye kalkarsa diye Daniel W. Wilson "Robotlar ayaklandığında ne yapacağız? adlı bir makale yazmış okumak için alttaki linklere tıklayınız:
Robotlar ayaklandığında ne yapacağız?
How To Survive A Robot Uprising

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...