13.06.2006

ABD'de Alberto Fırtınası!


NEW YORK - ABD'de, 2006 kasırga sezonu, Alberto Fırtınası'yla açıldı. Alberto'nun Meksika Körfezi'nde şiddetini artırdığı belirlendi, ancak uzmanlar fırtınanın Florida'ya ulaşana kadar kasırgaya dönüşme olasılığını çok yüksek görmüyor.
Yine de Florida Körfezi kıyısında yaşayan 20 bin kişi için tahliye emri verildi. Ancak fırtınanın fazla güçlü olmayacağını uman pek çok insan tahliyeye yanaşmıyor. Florida Valisi Jeb Bush, "Doğanın kuvvetli güçlerinden söz ediyoruz. İnsanlar bunu çok ciddiye almalı" dedi. ABD Ulusal Kasırga Merkezi, hafta sonunda Küba'da küçük çapta su baskınlarına neden olan fırtınanın, bugün Florida'yı etkisi altına alacağını vurguladı. Uzmanlar 2006 yılında altı tanesi kasırga olmak üzere 16 büyük fırtına yaşanabileceği tahmininde bulunuyor. (aa, ap)
Kaynak : Radikal Gazetesi

Florida'da 20 Bin Kişi Tahliye Edildi

Amerika’nın Florida eyaletinde yaklaşan fırtına nedeniyle en az 20 bin kişi kıyı bölgelerinden tahliye edildi.

Florida Valisi Jeb Bush, Alberto fırtınasına karşı olağanüstü durum ilan etti ve özellikle batı kıyısında yaşayanları, zorunlu tahliye emrine uymaya çağırdı.

Şu anda Meksika Körfezinde etkisi hissedilen fırtınanın önümüzdeki saatlerde Florida’nın batı kıyılarına ulaşması bekleniyor.

Saatte 110 kilometre hızla esen rüzgarlarla dün Küba’da metrekareye 40 santimetre yağış bırakan Alberto, hâlâ tropikal fırtına sayılıyor.

Alberto, rüzgar hızının saatte 120 kilometreyi aşması durumunda bu yaz Atlas Okyanusu’nda oluşan ilk kasırgası olacak.
Kaynak : Voa News

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...