31.05.2006

Fransız gençler tekrar ayaklandı


Paris'te geçen sonbaharda bütün ülkeyi saran şiddet olaylarının ilk ateşlendiği banliyöde dün gece polis ve gençler arasında yeniden çatışmalar yaşanıyor.

İki gecedir meydana gelen şiddet olaylarında dün gece bazı otomobiller ateşe verildi ve bir grup polis memuru yaralandı.

Paris'in Montfermeil banliyösünde pazartesi gecesi yaklaşık 100 gencin polisle çarpıştığı olaylar bir sonraki gece de devam etti.

Üzerlerine taş atan gençleri bastırmaya çalışan polis memurlarından dördü yaralandı.

Dün gece tutuklanan gençler arasında Türkiye kökenli Muhittin Altun da yer alıyor. Geçen yılki banliyö ayaklanmaları, Muhittin Altun'un elektrik çarpmasıyla yaralandığı ve iki arkadaşının öldüğü olaylar ardından patlak vermişti.

Gençler polisten kaçmaya çalışırken bir trafo binasına saklanmışlardı.

Fransız polisi 18 yaşındaki Muhittin Altun'un dün üzerlerine taş fırlattığı için tutuklandığını söylerken, Altun'un avukatları suçlamayı reddediyor.

Banliyödeki son huzursuzluk, polisin bir otobüs şoförüne yönelik saldırıyı soruşturması ardından patlak verdi.

Kamu düzeni konusunda sert bir tutumu savunan ve gelecek yılki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sağ kanattan aday olması muhtemel görülen İçişleri Bakanı Nicolas Sarkozy, yeni şiddet olaylarının önüne geçeceğini söyledi ve ''Fransa'nın hiçbir yerinin kaosa sürüklenmesine izin vermeyeceğim'' dedi.

Sarkozy, gençlerin yasal sorumluluk yaşının düşürülmesi çağrısı yaptı.
Kaynak :BBC

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...