16.09.2007

Yangtze nehir yunuslarının anısına: Balina av gemisi batırıldı



Norveç medyasına göre, Willassen Senior adlı balina av gemisi 30 Ağustos günü Svolvaer'in kuzeyinde batırıldı. 27 metre uzunluğundaki gemi batırıldığında gemide kimse yoktu. Sea Shepherd'a göre, Willassen Senior 1992'den bu yana yasadışı balina avcılığından ötürü saldırıya uğrayan beşinci Norveç gemisi. Geminin batırılmasını üstlenen "İsimsiz" açıklama şu şekilde:

Svolvaer, Lofoten Adaları, Norveç

30 Ağusto gecesi, Norveç balina av gemisi "Willassen Senior"un motor odasındaki soğutma borusunun büyük bir bölümünü sökerek İzlanda'daki ticari balina avının bitişini kutlamaya karar verdik. Geminin boş olduğundan emin olduktan sonra, tuzlu suyu içeri alan vana açıldı. Böylece iki yıl önce türleri tehlike altındaki Minke balinasını vahşice öldürmesi 14 dakika süren katil geminin içersine tonlarca su salınmış oldu.

Balina avcısının batırılışı ve ölümcül zıpkınının susturulması, insan türünün açgözlülüğü yüzünden bir daha asla mavi gezegenimizin sularını şereflendiremeyecek Yangtze nehir yunusunun anısına adanmıştır. Anahtarlarımızın dönüşü her yıl onbinlerce türün yok olduğu bir dünyaya verilen makul bir cevaptır.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...