28.09.2007

Myanmar'da Sular Durulmuyor


Yaklaşık 20 yıldır cuntayla yönetilen Myanmar’da rahiplerin önderlik ettiği gösteriler artık halk ayaklanmasına dönüştü.Dün 10 bin kişi sokaklardaydı, ordu müdahale etti, aralarında Japon bir fotomuhabirinin de bulunduğu 9 kişi hayatını kaybetti.

Myanmar’da, askeri yönetime karşı 10 gündür devam eden gösterilere karşı ordunun tavrı sertleşiyor; ancak ne budist rahipler ne de onlara destek veren siviller geri adım atıyor.

Dün Myanmar’da yaşananları NTV’ye anlatan BBC Birmanca Servisi’nden Maung Maung Than, gösterilerin önderliğinin öğrencilere geçtiğini ve sivillerin cuntaya tepkisinin arttığını söyledi.

Maung Maung Than, “Bugün normale kıyasla rahiplerin sayısında bir azalma var. Havaya uyarı ateşleri açıldı. Rahiplerin çoğu tutuklandı. Başka bölgelerde rahipler etkin olsa da artık Yangon’daki protestoların liderliğini öğrenciler yapıyor diyebiliriz. Protestolar sürerse, askeri rejimin tepkisi de artacaktır. Hükümet protestoları 1988’deki gibi bastırmasa da gösterilerin liderlerini keskin nişancılarla öldürmeye çalışıyor. Fakat ne olacağını bilemeyiz, çünkü halk hala oldukça kızgın. Ülkede oldukça saygı gösterilen bazı ünlü rahiplerin öldürüldüğü söyleniyor” dedi.
[Ntvmsnbc]
DİĞER HABERLER :
Myanmar’da rahipler cuntaya başkaldırdı
Myanmar’da cuntadan rahiplere tehdit
ABD Myanmar’a da el attı
Myanmar’da internet erişimine engel

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...