11.10.2006

Toplu Balık Ölümlerinde Şimdi de Bafa Gölü.. Neler Oluyor?

Anadolu Ajansının haberinde şimdi de Bafa gölünde toplu balık ölümlerini görüyoruz. Global Disaster'da toplu balık ölümleri ile ilgili haberler :
Toplu Balık Ölümleri
Denizde Ölmüş Milyonlarca Balık
İnternet Haberleri :
Bodrum'da Şüpheli Balık Ölümleri
Susurluk Çayında Toplu Balık Ölümleri

Aydın İl Çevre ve Orman Müdürü Veli Yorgalı, Bafa Gölü'nde dün meydana gelen balık ölümleri ile ilgili olarak, numunelerin sonuçlarına göre gerekli tedbirlerin alınacağını söyledi.

Yorgalı,Bafa Gölü'nde dün çok sayıda ölü balığın karaya vurması sonrası gelen ihbarlar doğrultusunda ekiplerin çalışmalara başladığını bildirdi.

Balık ölümlerinin kesin nedeninin saptanabilmesi amacıyla Aydın ve Muğla Tarım İl Müdürlüklerinin ortaklaşa çalışma yürüttüklerini anlatan Yorgalı,
''Numunelerin sonuçlarına göre gerekli tedbirler alınacak. Numunelerin sonuçlarının birkaç gün içinde açıklanacağı bildirildi. Biz de gerekli
çalışmalara başladık'' dedi.

Öte yandan, Aydın Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, balık ölümlerinin sonbahar aylarında suda oluşan azotun çoğalmasına bağlı olabileceğini ifade ettiler.

Bafa Gölü'ne en yakın yerleşim yeri olan Milas ilçesine bağlı Kapıkırı köyü Muhtarı Veli Çakır ise her yıl görülen balık ölümlerinin bu yıl ilk kez bu kadar çok sayıda olmasının düşündürücü olduğunu belirtti.

Dün akşam görülen balık ölümlerinin genelde yavru balıklar olduğuna dikkat çeken Çakır, bugün aynı bölgede levrek cinsi bazı balıkların da ölü olarak karaya vurduğunun köylüler tarafından kendisine bildirildiğini söyledi.Köylülerin yaşanan balık ölümlerinden dolayı endişeli olduğunu da belirten Çakır, Aydın ve Muğla Tarım Müdürlüğü tarafından alınan numunelerin sonuçlarını merakla beklediklerini kaydetti.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...