6.10.2006

Bush 200 Amerikan Kentinde Protesto Edildi


ABD'de, 200'den fazla şehirde yüzbinlerce kişi,George Bush yönetiminin politikalarını eleştiren gösteriler düzenledi
Irak savaşından küresel ısınmaya kadar bir dizi konuda ABD Başkanı Bush'u protesto eden eylemcilerden yüzlercesi, Beyaz Saray önünde de gösteri yaptı.

"Dünya Bekleyemez" adlı grubun organize ettiği gösteriler kapsamında New York sokaklarında toplanan binlerce kişi, Birleşmiş Milletler (BM) merkezine doğru yürüyüş yaparken, Bush rejiminin devrilmesi ve Irak savaşının bitmesi gerektiğini dile getiren pankartlar taşıdı.

Seattle'da barışçı ve renkli geçen gösteride, güzellik kraliçesi kostümlü bir kişinin üzerindeki "Amerika'yı özlüyorum" yazısı dikkati çekti.

Gösteriler sırasında Seattle'da battaniyeye sarılı tüfek taşıyan bir kişi dahil 5 kişi, Oregon'da polisin ikazına uymayan en az 10 kişi gözaltına alındı.

2005 yılında kurulan "Dünya Bekleyemez" hareketi, kuruluşundan bu yana Bush'un ocak ayındaki "Birliğin Durumu" konuşması dahil ülke çapında birçok protesto eylemi düzenledi.

"Dünya Bekleyemez" hareketini destekleyenler arasında barış annesi Cindy Sheehan'dan Jane Fonda'ya, Jesse Jackson'a kadar birçok kişi bulunuyor.
Hürriyet

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...