16.03.2006

Nükleer Santrale Kuş Gribi Karantinası

Romanya’nın Cernavoda kentinde H5N1 tipi kuş gribi virüsü tespit edildi. Kuş gribine karşı çeşitli önlemler alınırken, kentte bulunan nükleer santralin karantinaya alınmasına karar verildi.

BÜKREŞ - Romanya Tarım Bakanı George Flutur, “Bükreş’teki laboratuvarın, Cernavoda’dan alınan örneklerde H5N1 tipi kuş gribi virüsünün olduğunu doğruladığını” söyledi.
Flutur, hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla Cernavoda’ya giriş ve çıkışlarla bu kentte bulunan ülkenin tek nükleer elektrik santralinin karantinaya alınacağını söyledi. Dezenfeksiyon sistemlerinin kent giriş-çıkışlarıyla santral çevrine yerleştirileceği, ancak nükleer reaktörün çalışmaya devam edeceği kaydedildi.
Önlemler çerçevesinde, kent sakinlerinin giriş-çıkışlarının yasaklanacağı, bunun da Cernavoda ve komşu bölgelere gidip gelen yüzlerce kişinin çalıştığı nükleer santral için büyük bir sorun teşkiledeceği belirtiliyor. Yerel yetkililer, nükleer santralde çalışanların bir kısmının fabrika yakınlarındaki bir kampusta konaklayabileceklerini söylüyor.
Romanya’da 7 Ekim’de ilk kuş gribi vakasına rastlanmasından bu yana, 300 binden fazla kanatlı hayvan itlaf edildi.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...