19.03.2006

18 Mart Eylemlerinde Anarşistler

ANKARA : 40-45 kişilik anarşist grup kara bayraklar ve çember A'lı pankart taşıdı."Bütün Devletler Katildir!" sloganı özellikle tekrarlandı. Miting alanına ulaşıldıktan sonra polis barikatının önüne gelinerek sloganlar burada da tekrarlandı. Miting birkaç saat içinde "olaysız-çatışmasız" sona erdi.
www.anarsi.org
İSTANBUL : İstanbul´da Kadıköy´de düzenlenen mitinge katılım düşük oldu. Anarşistler üçfarklı kortejde yaklaşık 60 kişi katıldılar mitinge. Anarşist Blok adı ilekatılan grup "İşgalcilerle uzlaşma yok", Anarşist Komünist İnisiyatif "İşgaleKarşı Küresel Direniş", otonomA´nın çağrısı ile oluşan anarşist kortej"Guernica Hanoi Hartum Halepçe Sivas Kabil Gazze Felluce Samarra Kaç KATLİAMdaha?" pankartı ile katıldılar.

ANARŞİST BLOK :
Irak işgalinin 3. yıldönümünde dünyanın dört bir yanında işgallere karşıöfkesini dile getirmek için milyonlarca insan sokaklardaydılar. Bizler deİstanbul'da anarşistler/anti-otoriterler/isyancılar arasında oluşturduğumuzAnarşist Blok'la öfkemizi "İŞGALCİLERLE UZLAŞMA YOK PANKARTI" dile getirdik.

Kara bayraklarıyla, İŞGALCİLERLE UZLAŞMA YOK! ve YAŞATTIĞIN DEVLET ÖLDÜRÜRpankartlarıyla, bir yandan çevredeki insanlara yüzlerce bildiri dağıtan vekendi kortejlerini oluşturan anarşistler, Kameralara karşı mücadele edenNOBESE grubu ve hayvan zulmüne ve Savaşlara karşı çeşitli dövizler taşıyanHAYVAN ÖZGÜRLEŞMESİ grubuyla ortak dayanışma göstererek dünyadaki işgal vesavaşlara karşı öfkelerini dile getirdiler. Ayrıca NOBESE grubu dagerçekleştirdiği dinamik ve hareketli eylemci duruşuyla alanda yoğun ilgigördü.
Eylemde:UZLAŞMA YOK! İSYAN VAR!
KAPİTALİZME KARŞI DOĞRUDAN EYLEM!
KURTULUŞ YOK TEK BAŞINA! YA HEP BERABER! YA HİÇ BİRİMİZ!
BÜTÜN DEVLETLER KATİLDİR!
TOPRAK KOMÜN ÖZGÜRLÜK! KAHROLSUN KAPİTALİST DİKTATÖRLÜK!
KATİL DEVLET YIKILACAK ELBET!
REDDET DİREN HAYIR DE! ASKERE GİTME!
İSYAN EYLEM ANARŞİ!SEATTLE! İSYAN! PRAG! İSYAN! CENOVA! İSYAN! KÜRDİSTAN! İSYAN! IRAK! İSYAN!İSTANBUL! İSYAN HER YER İSYAN! HER YER ANARŞİ!
MİLYONLAR AÇ! İŞGAL ALTINDA!YAŞASIN KÜRESEL AYAKLANMA!
BİJİ SERHILDAN!AZADİYA KURDİSTAN!İ
NSANA, HAYVANA, GEZEGENE ÖZGÜRLÜK!
HER YER MEZBAHA! HER YER KATLİAM!
DEVRİM YAPILMAZ, SATIN ALINMAZ, YA RUHUMUZDA, YA HİÇ BİR YERDE!
KIŞLALAR YIKILSIN! ASKERLERE ÖZGÜRLÜK!
MEZBAHALAR YIKILSIN! HAYVANLARA ÖZGÜRLÜK!
KURTULUŞ YOK TEK BAŞINA! HEM İNSANA HEM HAYVANA! gibi sloganlar atıldı.
www.uzlasmayok.net
ANARŞİST KOMÜNİST İNİSİYATİF :
Anarşist Komünist İnisiyatif olarak 18 Mart 2006 tarihinde Irak'takiişgal'e karşı küresel eylem mitingi'ne katıldık.Eylemde yoğunlukla attığımız sloganlar şu şekilde idi.
Irak Halkı Yanlız değildir.
Kapitalizm işgaldir, Devletler işgalci
Emekçiler-Birleşecek, Emekçiler-Savaşacak, Emekçiler-Kazanacak; Komünistbir Dünya Kuracağız.
Newroz Özgürlük Ateşidir.
İşgale Karşı Sınıf Savaşı
Başka bir Savaş Mümkün.
Savaşa Karşı Sınıf Savaşı
www.anarsistkomunizm.org/aki

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...