29.12.2006

Kış geldi; kuş gribi de...


VİETNAM - Vietnam Tarım Bakanı, 24 Aralık Pazar günü Cao iki eyalette kuş gribi salgını görüldüğünü açıkladı. Kuş Gribi Kontrolü Ulusal İdare Komitesinin de başkanı olan bakan, hastalıkla mücadele için hızla yeni politikaların uygulanması için çalıştıklarını söyledi.

Ca Mau valisi Tran Van Thoi bölgesinde salgının görüldüğü üç yerde hastalığın kontrol altına alındığını, ve yaklaşık 6,000 kanatlı hayvanın öldürüldüğünü açıkladı.

Bac Lieu eyaletinde ise, Hoa Binh bölgesindeki 1,500ü aşkın kümes hayvanının öldürülmesinden sonra yeni bir bulaşma haberi rapor edilmedi.

MISIR - Dünya Sağlık Örgütü yetkililerinin açıklamasıyla; 17 Aralık'tan beri hastanede tedavi altında olan Mısırlı bir kadının kuş gribi nedeniyle 24 Aralik Pazar günü öldüğü açıklandı. 33 kişilik ailesinden iki kişi de daha H5N1 virüsü bulunduğu açıklandı. Böylelikle Şubat'tan bu yana Mısır'da kuş gribinden ölen kişi sayısı 8'e ve insan vaka sayısı 18'e yükseldi.

GÜNEY KORE [24 Aralik] - Geçen hafta kuş gribi vakasının görüldüğü Asan'daki bir çiftlikte bulunan yaklaşık 4,200 domuz, kuş gribinin yayılmasının engellenmesi amacıyla öldürüldü.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...