21.08.2006

Yüzlerce Hektar Orman..Kül Oldu...


Türkiye’nin bir çok noktasında orman yangınlarıyla mücadele ediliyor. Kaş, Kuşadası ve Serik’in ardından Manavgat, Muğla ve Adana’da da orman yangını çıktı.
Antalya üç ayrı orman yangınıyla uğraşıyor. Manavgat’ta Şıhlar Köyü yakınlarındaki ormanda başlayan yangının, şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla yayılmasından endişe ediliyor. Cuma gecesi yıldırım düşmesi sonucu Kaş’ın Sarp bölgelerinde başlayan yangın da hala sürüyor. Yangın, şimdiye kadar yaklaşık 250 hektar ormanlık alanı yok etti.
Muğla’da Damilas İlçesi’ne bağlı Karacahisar Nazilli merkez ile Kavaklıdere Menteşe bölgelerinde orman yangını çıktı. Söndürme ekiplerinin büyük bölümü Kuşadası’nda olduğu için yangına sadece havadan müdahale edilebiliyor.

Adana’nın merkez Yüreğir İlçesi’ne bağlı Turunçlu Köyü civarındaki kızılçam ormanlarında da yangın çıktı. Hızla yayılan yangına yerden ve havadan müdahale ediliyor.

Kuşadası ve Serik’teki orman yangınları ise kontrol altına alındı. Kuşadası’ndaki yangında 350 hektar, Serik’te ise 10 hektarlık alan zarar gördü.

Adana da alev alev yanıyor
Adana'nın Yüreğir ilçesi Eyciuşağı köyü yakınlarında başlayan orman yangını karadan ve havadan müdahele edilmesine rağmen söndürülemiyor. Yangında bir keçi sürüsü de telef oldu

Adana'nın Yüreğir ilçesi Eyciuşağı köyü yakınlarında başlayan orman yangını kontrol altına alınamıyor. İlk belirlemelere göre yangında 50 hektarlık alan yanarken yangın içinde kalan bir keçi sürüsünün de telef olduğu belirtildi
Ntvmsnbc
Haber7

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...