10.08.2006

İsrail Genişletilmiş [İşgal] Harekatı Başlattı


Saldırılarda 1. ay geride kalırken İsrail televizyonu, İsrail güvenlik kabinesinin onayından birkaç saat sonra güney Lübnan’da genişletilmiş harekatın başladığını duyurdu.
İsrail’in kuzey sınırında bulunan Kanal 2 televizyonu muhabiri Ronny Daniel, zırhlı araç konvoyunun, yoğun topçu ateşinin siperi altında güney Lübnan’a girmeye başladığını bildirdi.
Lübnan’ın Burc El Muluk köyündeki görgü tanıkları da bir grup İsrail tankı ve zırhlı aracının, İsrail’in Metulla kasabasından güney Lübnan’a geçtiğini söylemişti.
İsrail ordusu, Lübnan’ın 8 kilometre içinde dün çıkan çatışmalarda, 15 askerin öldüğünü, 38’inin de yaralandığını açıkladı. Dün İsrail için, dört haftadır devam eden savaşın en kanlı günü oldu. 30 kadar Hizbullah savaşçısının da öldüğü bildiriliyor.
NASRALLAH: GÜNEY LÜBNAN MEZARLARI OLACAK

Güney Lübnan’ın, İsrail askerlerine mezar olacağını söyleyen Hizbullah Lideri Seyyid Hasan Nasrallah, Lübnan hükümetinin güney sınırına asker konuşlandırma kararına destek verdi.

Hizbullah lideri televizyonda yayımlanan konuşmasında, Güney Lübnan’ı istilacı İsrail askerlerine mezar edeceklerini söyledi.

Nasrallah, İsrail saldırılarının roket fırlatma kapasitelerini zayıflatmadığını söyledi.

Nasrallah, Lübnan hükümetinin İsrail askerleri çekildikten sonra, güney sınırına 15 bin asker konuşlandırma kararına da destek verdi.

Nasrallah, bölgeye uluslararası bir güç konuşladırılmasına ise karşı çıktı.

Hizbullah lideri, ABD ile Fransa’nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde, Lübnan konusunda hazırladığı karar tasarısının, haksız ve adaletsiz olduğunu söyledi.

Tasarının, İsrail’e istediğinden de fazlasını verdiğini savunan Nasrallah, ABD yönetimini İsrail’in isteklerini, Lübnan’a kabul ettirmeye çalışmakla suçladı.

Ntvmsnbc
BBC Turkish
VOA News
DW-World

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...