14.08.2006

Petrol Tabakası Türkiye'ye Ulaşacak


İsrail’in Lübnan’da bir elektrik santralini vurmasıyla denize akan petrol, Türkiye ve Kıbrıs kıyılarını tehdit etmeye başladı. İngiliz Sunday Times gazetesi, petrol tabakasının Türkiye kıyılarına varacağını yazdı

İsrail ordusu, 15 Temmuz’da Beyrut’ta bir elektrik santralini vurmuş, santraldeki yakıt tanklarından sızan yaklaşık 35 bin ton petrol sahile yayılmıştı. ‘Friends of Earth’ adlı çevre örgütü, petrol atığının Türkiye’nin güney sahillerine ilerlediğini duyurdu. Petrol akıntısı, Akdeniz’de yaşayan deniz memelileri, deniz kuşları, yerel balıkçılığı ve turizmi de olumsuz etkileyecek. Uluslararası çevre koruma örgütü Greenpeace, petrol tabakasının Türkiye ve Kıbrıs kıyıları için tehdit ettiği uyarısında bulundu.
Greenpeace’ten yapılan açıklamada, “Akdeniz, en korkunç çevre felaketiyle karşı karşıya” olduğu belirtiliyor. Çevre örgütü, petrol tabakasının Türkiye ve Kıbrıs’taki tatil beldelerine yaklaştığı ve bunun balıkçılığın, deniz canlılarının ve deniz suyu kalitesinin sonu olabileceği uyarısını dile getiriyor. Ortadoğu’da yaşananlar için acil ateşkes çağrısı yapan Greenpeace, Lübnan açıklarında balıkçılık ve kumsalların temizliğinin sağlanması için Beyrut hükümetine acil yardım edilmesi gerektiğini savunuyor.

Çevre örgütleri, petrol atığının en erken önümüzdeki hafta Türkiye’ye ulaşabileceğini bildiriyor. Petrol atığının Kıbrıs kıyılarını ise her an için vurabileceği belirtiliyor.
Ntvmsnbc

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...