2.08.2006

İsrail Baalbek'e Saldırıyor/Psikolojik Savaş

İsrail birlikleri, Lübnan'da sınırdaan 100 kilometre uzaklıkta bulunan Baalbek kasabasında havadan ve karadan büyük bir operasyon başlattı.

Baalbek, Hizbullah'ın kalelerinden biri olarak görülen bir bölge.

Kasabaya önce hava saldırılarının düzenlendiği, daha sonra helikopterlerle İsrail askerlerinin bölgeye indirildiği belirtiliyor.

İsrail askerlerinin kasaba yakınlarındaki bir hastaneye baskın düzenlemeleri üzerine de hastaneyi kuşatan Hizbullah militanlarıyla aralarında çatışma çıktığı bölgeden gelen haberler arasında

'Operasyon haftalarca sürebilir'


Kabinenin Güney Lübnan'daki operasyonun genişletilmesi yününde aldığı karardan birkaç saat sonra konuşan Olmert, Hizbullah'a karşı verdikleri savaşı kazanmakta olduklarını ve örgütün İsrail için oluşturduğu tehdit unsuru ortadan kalkmadan bir ateşkesin söz konusu olmayacağını söyledi.

Bu arada, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ve İsrail Başbakan Yardımcısı Ehud Olmert, Lübnan operasyonunun ne kadar devam edebileceği konusunda farklı tahminlerde bulundu.

Rice, Peres'le görüştükten sonra yaptığı açıkalamada Lübnan'dan birkaç gün içinde ateşkesin mümkün olduğunu söyledi.

Peres ise tarih vermemekle birlikte bunun haftalar alacağını belirtti
BBC Turkish

İsrail'den psikolojik savaş taktikleri


İsrail, Hizbullah'ın televizyonu El Manar'ın akşam haberlerinde birkaç dakika yayına girerek, ceset resimleri gösterdi ve liderleri Hasan Nasrallah'ı yalan söylemekle suçladı.
El Manar'ın haber programında yayınını ele geçiren İsrail, sırt üstü yere uzanmış, üzerinde fişeklikleri ve Amerikan ordusundakine benzer bir kamuflaj pantolonu bulunan bir ceset göstererek, Arapça, ''Bu Hizbullah'ın özel birliklerinin bir mensubunun cesedinin fotoğrafı'' yazısını yayınladı.
Daha sonra ''Nasrallah yalan söylüyor: Kayıplarını saklayan biz değiliz'' alt yazısını geçiren İsrail, bundan sonra Nasrallah'ın bir fotoğrafıyla, ''Hizbullah üyesi dikkat, yalan söylüyor!'' yazısını yayınladı.
İsrail bunun ardından da bir başka ceset fotoğrafı yayınlayarak, ''Bu cesetlerden daha çok var. Nasrallah gerçeği saklıyor'' yazısı geçirdi.
İsrail'in ayrıca FM radyolarının yayınlarına da girerek, düzenli tekrarlanan ve iki dakika süren şu kaydı yayınladığı bildirildi:
''Hasan, eğitim vermeden çelik gibi İsrail ordusuyla savaşmaya adamlarını gönderdi. Vatansever marşları dinlemeyi bir anlığına bırakın, düşünün ve ayaklarınızı yere basın.'' Psikolojik savaşını sürdürmek için modern elektronik iletişim yöntemlerini kullanan İsrail'in ayrıca, benzer ifadeler taşıyan kısa mesajları Lübnan'daki cep telefonlarına da gönderdiği belirtildi.
Milliyet

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...