27.03.2008

Kanada'da fok avı cuma günü başlıyor

Kanada'da her yıl dehşet verici görüntülere sahne olan fok avı sezonu cuma günü açılıyor.

Kanada Hükümeti'nin geçen yıla göre avlanacak fok sayısını artırarak 275 bine çıkartması ise uluslararası örgütlerin tepkisini çekmeye devam ediyor.

İki ay sürecek av sezonunda foklar kürkleri ve omega 3 bakımından zengin yağları için avlanıyor.

Kanada Balıkçılık Bakanlığı, ava, Kanada ekonomisine önemli bir katkı sağladığı gerekçesiyle izin veriyor.

Ancak avlanacak fok sayısının çok olması ve avlanma yöntemlerinin "vahşi" diye tabir edilebilecek bir şekilde olması özellikle hayvanseverlerin isyan etmesine neden oluyor.

Yaklaşık 5 buçuk milyon fokun yaşadığı Kanada'da geçen yıl 270 bin fokun avlanmasına izin verilmiş, ancak 330 bin fokun avlandığı iddia edilmişti.

Ancak asıl dehşet verici olan fokların derilerinin zarar görmemesi için kafalarına sopalarla vurularak öldürülmesi. Üstelik derileri foklar daha canlıyken yüzülüyor.

Kanada hükümeti yoğun tepkiler nedeniyle avlanma yöntemlerinin daha insani yollardan yapılması için ellerinden geleni yapacaklarını bildirdi.

Belçik ve Hollanda, tepki amacıyla Kanada'dan fok ürünü ithalatını kesinlikle yasakladı. Avrupa Birliği de fok avı nedeniyle Kanada'ya benzer bir yaptırım uygulamak için harekete geçti.

Tepkinizi gösterin!

Kanada'nın vahşi yöntemler uygulayarak yaptığı fok avını durdurabilmek için hayvan haklarını korumak amacıyla kurulan PETA bir kampanya düzenledi.

http://getactive.peta.org/campaign/seal_hunt_skins adresinden kampanyaya katılarak siz de tepkinizi gösterebilirsiniz.

[CNN TÜRK]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...