3.03.2008

Almanya'da Emma Fırtınası

Almanya'nın bugün batı ve güney bölgelerinde etkili olan Emma isimli fırtına 2 kişinin ölümüne, çok kişinin yaralanmasına ve büyük maddi hasara yol açtı.

Reinland-Pfalz eyaletinin Wissen kentinde 58 yaşındaki bir kişi, aracının üzerine ağaç devrilmesi sonucu hayatını kaybetti.

Bavyera eyaletinde de fırtınanın etkisiyle aracının karşı yola geçmesi ve kamyonla çarpışmasında bir kişi can verirken, Münih'te havaalanına giden bir otobüsün devrilmesi sonucu, biri ağır olmak üzere 6 kişi yaralandı.

Reinland Pfalz eyaletinde birçok aracın ağaçlara çarptığı ve 2 kişinin yaralandığı belirtilirken, Sauerland bölgesinde de bir kadın sürücünün de ağacın aracına devrilmesi sonucu ağır yaralandığı ifade edildi.

Bonn kenti yakınlardaki Brühl'de bir trenin raylara devrilen ağaca çarptığı ve kazada çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Alman Demir Yollarından yapılan açıklamada, fırtınada devrilen ağaçlar yüzünden bazı demir yollarının geçici olarak ulaşıma kapatıldığı ifade edildi.

Alman İtfaiyeciler Birliği, vatandaşları hafta sonunda ormanlara gitmemeleri yönünde uyarırken, Frankfurt ve Münih hava limanlarında fırtına yüzünden bazı seferlerde gecikmeler ve iptaller olduğu bildirildi.

Brandenburg eyaletinde bugün oynanacak Birinci Lig (Bundesliga) Energie Cottbus-VfB Stuttgart karşılaşması da iptal edildi.

Fırtınanın, Almanya'da bu akşam da etkili olacağı uyarısında bulunuldu.
[Haber 7]
[Typhoon Emma]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...