17.03.2008

İngiltere’de kene istilası uyarısı yapıldı

İngiltere'de yaz aylarından itibaren ülkeyi etkisi altına alacak kene istilası için uyarıda bulunuldu

LONDRA - Öldürücü virüs saçan canlının bütün Avrupa’yı istila ettiğine dikkat çeken yetkililer, geçen yılın yaz ayları boyunca 27 Avrupa ülkesinin öldürücü kenelerle mücadele ettiğini, iki yıl öncesine kadar sadece 16 Avrupa ülkesinde görüldüğünü, yayılmanın hızlandığını bildirdi.


Giderek artan ve mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların kenelerin yayılmasında etkili olduğunu da belirten yetkililer, İngiltere’nin özellikle tehlike arz eden 9 bölgesini de açıkladı ve bu bölgelerde yaşayanları dikkatli olmaya çağırdı.

Kenenin ısırmasıyla kana karışan virüsün beyni etkilediği, hastanın halisünasyonlar görmesine ve hatta felç geçirmesine yol açabildiğine dikkat çeken yetkililer, sadece geçen yıl Avrupa hastanelerinde 13 bin kene ısırması vakasının kayıt altına alındığını, bunun da 2006 yılına göre yüzde 30’luk artışa işaret ettiğini bildirdi.

Kamp yapanlar, dağcılar ve yürüyüş sporu yapanların yüksek risk grubunu oluşturduğu uyarısı da yapılırken, “Hatta parkta kısa yürüyüş ya da bahçede oturulurken bile hastalık bulaştıran bir kene tarafından ısırılmanız mümkün” denildi.

Kenenin en büyük tehlike arz ettiği Avrupa ülkeleri olarak da Fransa, Almanya, İtalya, Yunanistan ile Doğu Avrupa’daki pek çok turistik kent sayıldı.

[NTVMSNBC]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...