12.03.2008

İngiltere'de Dev Dalgalar Korkusu

Tarihinin en şiddetli fırtınalarından birine maruz kalan İngiltere'de olumsuz hava şartlarının daha da kötüleşeceği bildirildi.

Meteoroloji uzmanları, dünden beri ulaşımda büyük güçlüklere yol açan, evlerin çatılarını uçuran ve enerji hatlarındaki hasar nedeniyle binlerce evi elektriksiz bırakan fırtınanın daha da şiddetleneceği ve ülke genelinde etkili olacağı uyarısında bulundu. Çevre Ajansı kıyı kesimlerinde dev dalgalar beklendiğini belrterek, halkın sahillerden uzak durmasını istedi.

FATURA KABARIYOR
Hızı saatte 140 kilometreye varan rüzgar ve sağanak yağmurlar ülke genelinde hayatı olumsuz etkilerken, ortaya çıkan maddi hasarın boyutları da artıyor. Yetkililer maddi kaybın yüzlerce milyon sterlini bulabileceğini kaydediyor.

SİGORTA ŞİRKETLERİ TEYAKKUZDA
Gelişmeleri endişeyle izleyen çevrelerin başıunda ise sigorta şirketleri geliyor. İngilizler evlerindeki hasarlar nedeniyle sigoırta şirketlerine akın ediyor. Ülkenin en büyük sigorta şirketlerinden Lloyds TSB, dün yapılan başvuruların normal bir pazartesi gününe göre yüzde 150 oranında artış gösterdiğini açıkladı.
[Milliyet]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...