6.05.2007

Tersane mücadelesine şiddet karıştı

Yalova'daki verimli tarım arazilerine yapılan tersaneye karşı çıkan Filiz Fidan saldırıya uğradı. Daha önce de tehdit alan Fidan, mücadelesini sürdürecek

İSTANBUL - Yalova Kivi Üreticileri Birliği'nin başkanı Filiz Fidan, 28 Nisan'da evine giren bir kişinin tekme tokat saldırısına uğradı. Saldırgan, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan 56 yaşındaki Fidan'a şu sözleri söyledi: "Tersaneyle uğraşma."

Yalova'nın Altınova ilçesi ve Subaşı Beldesi sınırları içinde yapılması planlanan tersane projesi, hakkında 2005 yılından beri birçok dava açıldı. Her çeşit sebze ve elma, şeftali, armut, ayva, kiraz, vişne, kivi, çilek gibi meyvelerin yetiştiği, dış mekân ve süs bitkilerinin yüzde 65'inin üretildiği bölgede, Türkiye'nin en modern seraları yer alıyor. Kimi vatandaşlarsa istihdam sağlayacak diye tersane projesini desteklerken kimileriyse çevre zarar göreceği için buna karşı çıkıyor. Tartışmalar devam ederken tersanedeki çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Yerde tekmelediler
Subaşı Belediye Başkanı Ali Ekber Fidan'ın eşi olan Filiz Fidan, yaşadıkları bölgeye çok büyük zararı dokunduğunu ve faaliyetlerinde hukukdışı uygulamalar olduğunu ileri sürdüğü Yalova'daki tersaneye karşı mücadele veren kişilerden biri.

İki yıldır ailesinin devamlı tehdit aldığını vurgulayan Fidan, 28 Nisan'da saldırıya uğradı. Fidan, korku dolu anları şöyle anlattı: "Kapıyı çalan temiz giyimliydi, bana ismini söylediği bir mühendisin evini sordu. Bilmediğimi söyledim, o anda birden üzerime atıldı. Yumruk attı, yere düştüm tekmelemeye başladı. Bir yandan vururken diğer yandan 'Tersane işleriyle uğraşma' diye bağırıyordu. Çığlık attım. Diğer mahalleden duyanlar gelmiş. Yerde öleceğimi düşündüm. Sonra kaçıp gitti. Taksiye binmiş. Taksi şoförü polise saldırganı otobüs terminaline bıraktığını söylemiş."

Saldırıdan sonra sağlık ocağına giden Fidan, dudağında yırtık, kulağıda yumruk darbesi, elinde morluk, bel tarafında da darp izlerine rastlandığına dair doktor raporu aldığını söyledi. Tehditlerden korkmadığını belirten Fidan, "Her ne olursa olsun mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

[Radikal]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...