25.04.2007

Kuş gribi salgını 7 milyon kişiyi öldürebilir

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), olası bir kuş gribi salgınının dünya çapında 1 milyar kadar kişiyi etkileyebileceğini ve 7 milyon kişinin ölümüne yol açabileceğini duyurdu.


MANİLA - WHO’nun Filipinler temsilcisi Jean-Marc Olive, salgın konulu bir konferansta, bu tahminlerin bir önceki kuş gribi salgını sırasında kullanılan matematiksel modellere dayandırıldığını belirttiği açıklamasında, “Bundan sonraki salgın, birkaç haftada çok yüksek hasta sayısı ve ölüm oranını beraberinde getirebilir, bir milyar vaka ve 2 ila 7 milyon kişinin ölümüne yol açabilir” uyarısında bulundu.

Olive, 1997’de bütün kanatlıların itlaf edildiği Hong Kong’ta alınan önlemleri örnek gösterdiği konuşmasında, yeni bir salgının alınacak radikal önlemler sayesinde önlenebileceğine da işaret etti.

Kuş gribi, 2003’te ortaya çıkışından beri dünyada 172 can aldı. Şu anda hastalığın insanlara bulaşması sadece kanatlılarla insanların yakın temasıyla sınırlı olsa da, uzmanlar değişime uğrayan virüsün insana kolayca geçebildiği, bunun da dünya çapında bir salgını beraberinde getirebileceği uyarısında bulunuyor.

[NTVMSNBC]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...