15.04.2007

Hayvan hakları eylemcileri çiftçileri hedef alıyor

Aşırı hayvan hakları eylemcileri ortalama dokuz günde bir eylemle çiftçileri hedef almaya başlıyor. Bu eylemcilerin faaliyet alanlarını genişlettikleri korkusuna sebep olmaya başladı.Eylemlerin hepsi polise bildirilmediğinden dolayı, eylem sayısı daha yüksek olabileceği düşünülüyor.
Bu gelişme, polisin, Arvupa'nın en büyük anlaşmalı tıbbi tahlil merkezi HLS ve Oxford Universitesi'nde £20000000 'luk araştırma merkezinin inşaatında yer alan şirketler gibi hayvanlar üzerinde araştırma yapan şirketlere karşı gerçekleştirilen saldırıları engellemedeki başarısından sonra ortaya çıktı.
Bir olayda, aşırı hayvan hakları savunucuları Oxfordshire'daki bir çiftliğe yaptıkları kundaklama girişiminde kamyonlarda £250,000 'lık hasara yol açtılar. Hayvan Özgürlüğü Cephesi, bombaları uzaktan patlatmak için karmaşık elektronik aygıtlar kullanıldığını ve saldırının 2001 yılında cezaevinde yaptığı açlık grevi sonrasında ölen eylemci Barry Horne'un anısına gerçekleştirildiğini açıkladı.Çiftçilere beyaz tozlar göndermek, çiftliklerden hayvanları salmak, ve tehdit içeren telefon aramaları ve e-postalar diğer olaylar içinde yer alıyor. Hayvan hakları eylemcileri ile mücadele için kurulmuş bir polis birimi olan NETCU'dan çiftlik saldırıları uyarısı yapıldı.
NETCU'nun şefi Supt Steve Pearl, bu saldırıların çoğunlukla yoğun olarak kümes hayvanı çiftçiliğiyle ilişkili olduğunu söyledi.
"Her zaman çiftlikte hayvanların kullanılmasını uygun bulmayan ve doğrudan eylem gerçekleştirecek insanlar olacaktır. İnsanlar hedef alınabileceklerinden korkuyorlar ve bizler de onların güvenini tazelemeye çalışıyoruz."; dedi.

Birim'in çalışmalarının üçte ikisinden fazlası hayvanlar üzerinde deney yapan şirketlere yapılan saldırıları içeriyor, fakat bu aralar %18'i çiftlik endüstrisiyle ilişki. Özellikle hayvanları tutsak tutan sirkler gibi satışı yapan şirketler de bu yüzdenin içersinde.
Ulusal Çiftçiler Birliği üyelerini eylemleri polise rapor etmeye sevk etmişti. Birlikte Matt Davies, "Çoğunlukla, gözdağı veren taktiklere ve telefon ile rahatsız edilmeye maruz kalıyoruz. Bu aşırılıklarla hayatlar etkilenmektedir.", dedi.
"Kişilerin insanları kendi evlerinde korkutmayı uygun görmesi üzücü. Çiftçiler en iyi şekilde insancıl bir iş yapıyorlar.
Bu yılın başlarındaki bir kuş gribi salgınının merkezi olan Bernard Matthews tarafından işletilen hindi çiftliği de hedef alındı.
Korkunun en yoğun olduğu zaman, Şubat ayı içersinde, mülklerinden birine içersinde toz bulunan en az iki mektup gönderildi. Bir çalışan mektuplardan birine dokunduktan sonra ellerinin kabarması üzerine tıbbi tedavi almak zorunda kaldı
[Kaynak]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...