25.08.2008

Muğla'da Orman Yangını

Muğla’nın Yılanlı bölgesinde çıkan orman yangınına müdahale sırasında alevlerin arasında kalan 5 orman mühendisi ile 10 işçi kurtarıldı. Alevlerin arasında kalan 2 işçiden haber alınamıyor.

Muğla’nın Yılanlı bölgesi Kozağaç, Kırıkalan ve Eskialan mevkilerinde öğle saatlerinde başlayan ve rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına müdahale eden 5 arazöz ekibinde görevli 20’den fazla orman işçisi, alevlerin arasında kaldı. Orman işçilerinden 10’u, helikopterler yardımıyla buradan çıkarıldı. Ancak 5 mühendis ve 10 orman işçisi alevlerin arasında kaldı.

Muğla Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mümtaz Kanat, 5 mühendis ve 10 orman işçisinin de daha sonra helikopterler ve arozözlerle kurtarılarak güvenli bölgeye alındığını söyledi.

Mühendis ve işçilere ilk müdahalenin ambulanslarda yapıldığını kaydeden Kanat, “Dumandan etkilenen 5 orman mühendisi ile 20 işçinin sağlık durumları iyi. Alevler arasından kurtardığımız mühendis ve işçilerden bazıları tedavilerinin ardından yangın söndürme çalışmalarına katıldılar” diye konuştu.

Kanat, yaklaşık 30 hektar alanda etkili olan yangını, kontrol altına almak için yoğun çaba harcandığını belirterek, “Ekiplerimiz, insan üstü bir gayretle yangına müdahale ediyor. Havanın rüzgarlı olması ve sarp arazi söndürme çalışmalarını olumsuz etkiliyor” dedi.

Çok sayıda işçi, 6 helikopter, arozöz ve iş makineleriyle yangına müdahale ettiğini bildiren Kanat, 6 arozöz ve 1 iş makinesinin yangından zarar gördüğünü kaydetti.

Yılanlı mevkisindeki Orman İşletme Müdürlüğü’ndeki Yatakhane revire çevrilerek, yangında dumandan etkilenen işçilere müdahalenin burada yapıldığı öğrenildi.

2 KİŞİDEN HABER ALINAMIYOR
Alevlerin arasında kalan arazözün şoförü Durmuş Yeşil, 2 arkadaşlarından haber alamadıklarını söyledi.

Durmuş Yeşil, yangın bölgesinin içinde 500 metre kadar aşağı inerek söndürme çalışması yaptıklarını belirterek, ekip arkadaşlarının bir anda alevlerin içinde kaldığını ifade etti. Son ana dek aracın otomatik soğutma sistemini çalıştırdığını ve arkadaşlarıyla telsiz irtibatını koparmadığını ifade eden Yeşil, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yaklaşık 1 saat boyunca yangının içinde müdahalede bulunduk. Hem bizim hem de çevremizdeki diğer arazözlerin ekipleri de araçlardan yaklaşık 500 metre aşağıdaydılar. Yangın arazözlerin çevresini sarmaya başlayınca arazözü bıraktım ve diğer arkadaşlarımın yerlerini helikoptere bildirdim. Helikopter, arkadaşlarımın bulunduğu bölgeye su atarak onları yanmaktan kurtardı. Bölgeye havadan yapılan müdahale sonrasında, Manisa ekibinde görev yapan arkadaşlarımıza ulaştık.”

Halen kendisiyle birlikte yanmaktan son anda kurtulan tüm personelin sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Yeşil, 2 arkadaşlarından haber alamadıklarını söyledi.

[Ntvmsnbc]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...