2.08.2008

Antalya'da Orman Yangınları 3 Gündür Sürüyor


Antalya’nın Serik ve Manavgat ilçelerinde 3 gündür devam eden orman yangını kontrol altına alınamıyor. 10 bin hektarlık alanda etkili olan yangın nedeniyle birçok köy boşaltıldı. Köylüleri bölgeden çıkartmaya çalışan ekipler ateşin ortasında kaldı.

Antalya’nın Serik ilçesinde 31 Temmuz’da başlayan, Serik ve Manavgat ilçelerinde çok sayıda köyü etkisi altına alan yangın, halen kontrol altına alınamadı. Oluşturulan güvenlik hatlarını aşan alevler, Sağırin mevkisinden itibaren Çardak köyü ve Taşağıl beldesinin tehdit etmeye başladı.

Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kurtulmuşlu, “Son bir saat içerisinde yaşadığımız risk tarif edilemez. Köylerdeki yüzlerce insanı dozerlerle ve araçlarla çıkarttık. Büyük tehlike yaşadık. Çalışan ekipler de büyük tehlike atlattı. Alevlerin açılan hattı aşması nedeniyle ekipler ateşin arasında kaldılar. Dumandan etkilenen işçiler oldu” dedi.

Aspendos tarafında şu an için tehlike olmadığını söyleyen Kurtulmuşlu, “Alevler ve tehlike Manavgat yönüne doğru ilerliyor. Ormanlar, evler ve tarım alanları iç içe. Çardak köyünde konutlar tehdit altında” dedi.

Yangını söndürme çalışmalarına halen 7 uçak, 6 helikopter ve binden fazla işçi katılıyor.

BAKAN EROĞLU BÖLGEDE

Bu arada, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu Antalya’ya gelerek, söndürme çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Antalya Havalimanı’nda Vali Vekili Hasan Özhan ve Orman Genel Müdürü Osman Kahveci’den brifing alan Bakan Eroğlu, daha sonra helikopterle yangın bölgesine giderek, havadan inceleme yapmaya başladı.

KAYIP KİŞİLERDEN HABER YOK

Bu arada, dün son olarak evlerindeki eşyaları çıkartmaya çalışırken görülen Ali Deniz ile Osman Kahya’dan hala haber alınamadı.

Köylüler, Ali Deniz ve Osman Kahya’nın yanan evlerinin enkazında arama yapmayı sürdürüyorlar.

ZEYTİNLİKTE BAYGIN BULUNDU
Bu arada, dün Sarıabalı köyünde kaybolduğu bildirilen Ali Sarı, kendisine ait zeytinlikte yarı baygın halde bulundu.

Sarı’nın zeytinliğini yanmaktan kurtaramadığı, kendisinin de dumandan ve alevlerden etkilenerek, bayıldığı ve yakınları tarafından son anda kurtarıldığı belirtildi.

[Ntvmsnbc]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...