8.07.2008

Mersin’de alevler yayılıyor, köyler boşaltılıyor

Mersin’in Gülnar ilçesinde çamlık alanda çıkan yangın rüzgarın etkisiyle büyüdü, alevler çevredeki evlere sıçradı. Halen devam eden yangında 2 kişi hayatını kaybetti, birçok köy boşaltıldı. Alevler kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Silifke-Gülnar yolu üzerinde Kavakoluğu ve Korucuk Köyü arasındaki kızılçam ormanında öğle saatlerinde yangın başladı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın Kavakoluğu, Korucuk, Lapa, Tepe, Delikkaya köylerinde etkili oldu ve alevler yerleşim alanlarına sıçradı.

Alevlerin tehdit ettiği Büyükeceli beldesi ile Kavakoluğu, Korucuk, Delikkaya, Çavuşlar, Kocaşlı ve Dedeler köyleri boşaltıldı. Bu köylerdeki yaklaşık 3 bin 700 kişi Gülnar Öğretmenevi’ne ve çeşitli okullara yerleştirildi. Alevler bin hektarı aşkın alanda etkili oluyor. Bölgedeki rüzgarın saatteki hızı 60 milin üzerinde, bu nedenle yangına müdahalede güçlükler yaşanıyor.

400 hektar ormanın etkilendiği yangında ikisi yanık vakası olmak üzere 40 kişi tedavi altına alındı.

3 iş makinesi yangında zarar gördü, iki operatöre henüz ulaşılamadı.
Delikkaya Köyü’nde vatandaşlar yangının kendi köylerine sıçramaması için köy çevresindeki ekin tarlalarını traktörlerle sürdü. Yangında çok sayıda hayvan da telef oldu.

Yangına Mersin Orman ekiplerinin yanı sıra Adana, Kahramanmaraş, Denizli ve Antalya’dan da takviye ekipler gönderildi. 50 arazözle müdahale edilen yangında, çok sayıda ekip görev alıyor.

Yangın, poyrazın da etkisiyle dağlık kesimden deniz yönünde ilerliyor.

[Ntvmsnbc]

1 yorum:

Adsız dedi ki...

BU YANGINI ÇIKARANLAR NASIL VİCDANSIZ İNSANLARMIŞ... EVLERİ İNEKLERİ KOYUNLARI KEÇİLERİ KÖYLÜLERİN HERŞEYLERİ... ONLARI GEÇTİM ADAMLARI DİRİ DİRİ YAKTINIZ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...