7.07.2008

Çekirge Bulutları Korkutuyor

Bulutlar Halinde İlerleyen Çekirgeler 1.5 Milyon Hektar Alanı Perişen Ettiler ve Tehlike Büyüyor.

Bulutlar halinde ilerleyen çekirgeler 1.5 milyon hektar alanı perişen ettiler ve tehlike büyüyor.

Yeryüzünden silinen kasaba

2008 Çinliler'i uğraştırmaya devam ediyor. Depremle sarsılan ülkede, doğal felaketler devam ediyor. Resmi rakamlara göre 69 bin kişinin can verdiği Çin depreminden sonra, seller can almaya devam etti. Şu sıralar ise kirlilikten, adeta yeşil bir vadiye dönüşen denizdeki yosun istilasıyla başa çıkmaya çalışılıyor.

Olimiyat kapsamında tekne yarışlarının yapılacağı Çin Denizi de kirlilikten ve oksijensiz kalmaktan bir yosun denizine dönüştü. Şimdiye kadar denizden 290 bin ton yosun çıkarıldı.

Şimdi ise "çekirge alarmı" verildi. Moğolistan'dan bulutlar halinde Çin'e ulaşan çekirgeler 1.5 milyon hektar ekili alanı perişan ettiler. Ve en kötüsü, çekirgeler, başkent Pekin'e yönelmeye başladı. Tam da Olimpiyat Oyunları'nın başlayacağı sırada Pekin'e ulaşmaları ihtimali yüksek. Bu nedenle sırf çekirgelerle mücadele için 30 bin kişilik bir grup oluşturuldu.

Bilim adamları çekirge istilasının daha önce de görüldüğünü belirtiyor ancak "Bu kez çekirgelerin sayıları şimdiye kadar pek de rastlanmamış derecede fazla" diyor. Bunun da, değişen iklim şartlarıyla ilgili olduğunu belirtiyorlar.

[Haberler.Com]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...