12.07.2008

Alaçatı, Bodrum ve Patara’da yangın

Turizmin gözde merkezleri Bodrum, Çeşme Alaçatı ve Patara antik kentinde orman yangınları çıktı.

İzmir Alaçatı’da otluk ve makilik alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangına müdahale eden ekiplerin yoğun çabasına rağmen alevler rüzgar nedeniyle hızla yayıldı.

BODRUM’DA İKİ AYRI YERDE AYNI ANDA YANGIN
Bodrum’da ise iki farklı noktada orman yangını çıktı. Yangın kısmen kontrol altına alındı.

Bodrum’un Kissebükü mevkisinde, saat 17.00 sıralarında, 2 farklı noktada aynı anda çıkan orman yangını, kısmen kontrol altına alındı. Müdahale çalışmaları, etkili olan rüzgar nedeniyle güçlükle yapılıyor.

KAŞ’TA YANGINLAR 3 CEPHEDE KONTROL ALTINDA

Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı Kalkan beldesindeki Patara Özel Çevre Koruma Bölgesinde 5 cephede çıktığı bildirilen yangın, 3 cephede kontrol altına alındı.

Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, akşam saatlerinde beş cephede çıkan yangının zaman zaman yerleşim birimlerini tehdit ettiğini belirterek, yangının üç cephede kontrol altına alındığını ve yerleşim birimlerine etkisinin kalmadığını bildirdi.

Yetkililer, iki cephedeki ormanlık alanda ise yangının halen etkin şekilde sürdüğünü kaydetti.

Söndürme çalışmalarının, 25 arozöz, 10 su tankeri ve 150 işçi devam ettiğini anlatan yetkililer, gece olduğu için havadan müdahale yapılamadığını ifade etti.

Antalya Vali Yardımcısı Hasan Özhan, yangının bir bölümünün kontrol altına alındığını ve şu ana kadar 60 hektar orman alanının zarar gördüğünü bildirdi.

Özhan, 2’si betonarme, biri ahşap 3 yazlık evin de zarar gördüğünü yangını söndürme çalışmalarının sürdüğünü vurguladı.

Ayrıntılı Bilgi : NTVMSNBC

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...