16.07.2008

Dikkat: Tsunami olabilir!

Dünkü 6.4'lük depremin ardından Akdeniz'de artçılar devam ediyor. Bugün yine sabah saatlerinde Akdeniz'de, çok hafif şiddetli deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 06.46'da, merkez üssü Rodos Adası'nın güneyi olan 3,6 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi.

Deprem uzmanları ise bu konu üzerinde uyardı: Birkaç gün sahillerden uzak durun. Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan "Deprem "Rodos-Girit-Fethiye dalma batma kuşağı"nın üzerinde oldu. Bu kuşak yaklaşık 2 yıldır oldukça gerildi. Bir ucu Mora Yarımadası'na, diğer ucu ise Fethiye-Rodos-Çameli kesimine denk gelen bu fay kuşağı, şimdiye dek büyük depremlere sebep oldu" diye konuşurken "Küçük sallantılar depremi 1 hafta önceden haber verdi. Sabah saatlerinde Marmaris için bir tsunami uyarısı yaptım. Bir iki gün sahilden uzak durulabilir. Yüzde 1'in altında bile olsa büyük bir depremin olma ihtimali bulunuyor" dedi..

Bir diğer deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy ise güneybatı kıyılarının tam tatil döneminde büyük bir risk taşıdığını kaydederken, "1609'da Rodos açıklarındaki bu çukurda meydana gelen deprem 1 saat içinde Fethiye kıyıları da dahil olmak üzere 12 bin kişinin ölümüne yol açtı. 4 bin metrelik çukurun yamacında duran çamurlar büyük dalgalar meydana getirebilir. Denizde ani bir kıyı çekilmesi görülürse yükseğe çıkılmasını öneririm" şeklinde konuştu.

DÜN BİGA DA SALLANDI
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'nden aldığımız bilgiler üzerine bugün saat 12:19'da Çanakkale Biga'da 4.0 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Sarsıntı Balıkesir, Bursa gibi çevre illerde de hissedildi...

[Haber Türk]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...