29.09.2006

Şiddetli Sağanak Ege ve Trakya'yı Vurdu

İzmir'de dün akşam saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden sağanak yağış, çok sayıda ev ve işyerinin sular altında kalmasına neden oldu.

Seferihisar'da dere taştı, mahsur kalan 40'ı çocuk toplam 74 kişi belediye ekipleri tarafından kurtarıldı.İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZSU Genel Müdürü Hasan Fehmi Mani ile taşan derelerde ve su baskınına uğrayan yerlerde incelemelerde bulundu.

İzmir'in Bornova İlçesi'nde Üniversite Caddesi Ağaçlı Yol'da devrilen ağaç, itfaiye ekipleri tarafından yoldan çekildi. Bornova Sanayi Caddesi'nde de petrol istasyonu yanında bulunan ağaca yıldırım isabet etti. Yola devrilen ağaç itfaiye ekipleri tarafından çekildi.

Sağanak yağış, Konak İlçesi'nde asfalt yolun çökmesine neden oldu. Park halindeki kamyonet, oluşan çukura düştü. Yağış nedeniyle Basın Sitesi 9208. Sokak'taki asfaltın altından geçen kanalizasyon taştı ve yolda çöküntü meydana geldi. Asfalt yoldaki çökme sırasında yol kenarında bulunan aydınlatma direği ile park halindeki plakası belirlenemeyen kamyonet, oluşan büyük çukura gömüldü.

Adnan Menderes Havalimanı'ndan yapılan seferler yağışlar nedeniyle 15-30 dakikalık rötarlarla gerçekleştirildi.

SEFERİHİSAR'DA 15 ÇADIRI SU BASTI


İzmir'in Seferihisar İlçesi'nde Kocaçay deresinin taşması sonucu 15 çadırı su bastı. Çadırlarda yaşayan ve mahsur kalan 40'ı çocuk, toplam 74 kişi belediye ekipleri tarafından kurtarıldı. Seferihisar Belediye Başkanı Hamit Nişancı, “tam bir afet. İlçemizde bugüne kadar böylesine yağış görülmedi” dedi.

Seferihisar İlçesi'nde Sığacık Kaleiçi bölgesi ile Öğretmenevleri semtinde çok sayıda evi su bastı. İtfaiye ekipleri motopomplarla su tahliye işlemi yaptı.

MANİSA'DA YOLLARDA SU BİRİKTİ

Ege Bölgesi genelinde dün akşam bastıran sağanak yağış, Manisa'da da yaşamı olumsuz etkiledi.Manisa İtfaiye Müdürü Ali Gül başkanlığında 50 kişilik itfaiye heyeti su basan ev ve iş yerlerine yetişmeye çalışırken, Manisa Belediyesine bağlı araçlar doğal gaz çalışmaları nedeniyle tıkanan rögar kapaklarını açarak kent merkezinde yağmur sularının birikmesini önlemeye çalıştı. Manisa'da yağmurdan en fazla etkilenen bölgeler 75. Yıl mahallesi, Yeni Manisa projesi çerçevesinde yapılan siteler, TOKİ konutları C blokları, imara açılan ve inşaatların sürdüğü Lalapaşa, Akıncılar, Narlıca, Akmescit oldu.

TRAKYA'DA ŞİDDETLİ YAĞIŞ HAYATI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Trakya'da dün başlayan sağanak yağış etkisini attırarak devam ediyor. Edirne’de sağanak yağış nedeniyle sabah işlerine gitmek isteyenler zor anlar yaşadı.Sağanak yağış nedeniyle Edirne’de henüz bir su baskını yaşamazken, yollarda oluşan su birikintisi nedeniyle araçlar trafikte ilerlemekte zorluk çekti.

Sabah saatlerinde oluşan sis nedeniyle görüş mesafesi 4 kilometrenin altına düştü. Tarihi Selimiye Camii ise adeta siste kayboldu. Edirne Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, son 24 saatte kentte metrekareye 37.5 kilogram yağış düştüğünü ve sıcaklığın 21 derece olduğunu belirtti.

Edirne’ye gelen ve yağmura yakalanan Yunanlı turistler ise yağmura aldırış etmeden Selimiye Camini görüntüledi.

Kırklareli’nde 24 saat içerisinde metrekareye 21.6 kilogram, Tekirdağ’da ise metrekareye 37.3 kilogram yağış düşerken, sağanak yağışın yarına kadar sürmesinin beklendiği bildirildi.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...