28.09.2006

Büyük Okyanus'ta Deprem ve Tsunami

Büyük Okyanus'un güneyinde yer alan Samoa ülkesi yakınında Richter ölçeğine göre 6,7 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi.
ABD Jeolojik Araştırma Merkezi yetkilileri, depremin merkezinin, en yakın yerleşim merkezi Pago Pago kentinin 300 kilometre güneybatısında denizin 43 kilometre altında olduğunu kaydetti.
Merkezi Hawaii'de bulunan Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi de tsunami tehlikesinin bulunmadığını, ancak bu depremlerin kıyı şeridinden 100 kilometre uzaklıktaki bir alan içinde olması halinde büyük dalgalar yaratabileceğini belirtti.

TSUNAMİ OLUŞTU, KIYILARA YAKLAŞIYOR

6,7 büyüklüğünde depremin tsunamiye yol açtığı bildirildi.
Merkezi Hawaii'de bulunan Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, deniz seviyesi üzerinde yapılan okumaların, depremin tsunamiye neden olduğunu gösterdiğini açıkladı.

YIKIMA YOL AÇMADI

Deprem ve bu sarsıntının yol açtığı tsunaminin herhangi bir yıkıma yol açmadığı bildirildi.
Merkezi Hawaii’de bulunan Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, depremin merkez üssünün yakınında deniz seviyelerinde 8 santimetrelik bir artış gözlendiğini, ancak depremin karadan çok uzakta meydana gelmesinin tsunaminin yıkıcı olmasını engellediğini açıkladı.
Açıklamada, tsunaminin depremden sonraki 2 saat içinde vurmaması halinde bunun tehlikenin geçtiği anlamına geleceği belirtildi.
Samoa Meteroloji Dairesi yetkilisi Sam Ahsan da depremin üzerinden üç saat geçtiğini ve herhangi bir bölgede tsunami olduğuna ilişkin bilgi almadıklarını söyledi. Ahsan, depremde can ya da mal kaybı olmadığını da kaydetti.
ABD Jeolojik Araştırma Merkezi yetkilileri, depremin merkez üssünün, en yakın yerleşim merkezi Pago Pago kentinin 300 kilometre güneybatısında denizin 43 kilometre altında olduğunu kaydetmişti.
Milliyet

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...