25.09.2006

4 Kasım Küresel Isınma Eylem Günü.. Hazırlıklar Sürüyor

3 Aralık 2005'de tüm dünyada eş zamanlı olarak düzenlenen uluslararası küresel ısınma eyleminin bir parçası olarak Türkiye'de de büyük eylemler gerçekleşti. Türkiye'deki eylemleri Küresel Eylem Grubu örgütledi. Küresel ısınma sorunu sürüyor ve dünyadaki tüm canlıları artan oranda tehdit ediyor. İklim değişikliğinin önüne geçmek için acil olarak önlem almak gerekiyor. Ancak başta ABD ve çokuluslu şirketler olmak üzere, sorunun başlıca sorumluları, bu gerçeğe sırtını çevirmiş durumda.

Türkiye de Kyoto’yu imzalamayan bir avuç ülke arasında. Bu nedenle iş başka bir dünya, daha iyi bir dünya isteyen aktivistlere düşüyor. 4 Kasım'da küresel bir eylemin parçası olarak İstanbul’da bir eylem düzenlenecek. Çevreye ve gezegenin geleceğine duyarlı herkesi bu eyleme katılmaya, çabalarımıza destek vermeye çağırıyoruz.



Küresel Isınma Eylemi’ne katılacak ülkeler şunlar:

ABD, Almanya, Arjantin, Avustralya, , Bangladeş, Belarus, Belçika, Birleşik Krallık, Bolivya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka,Filipinler, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İrlanda, İspanya, İtalya, İsveç, İzlanda, Kamerun, Kanada, Kenya, , Kuzey Afrika, Kuzey İrlanda, Kuzey Kore, Meksika, Nepal, Nijerya, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Slovenya, Tayvan, Türkiye, Yunanistan, Yeni Zelanda



Çalışmalarımızı cuma günleri Karakedi Kültür Merkezi’nde haftalık toplantılar yaparak yürütüyoruz. Bunun dışında 30 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan Türkiye Sosyal Forumu’nda da iklim değişikliği konusunda bir toplantı düzenleyeceğiz. Çalışmalarımıza katılmak veya destek vermek isteyen arkadaşlar için aşağıdaki aktivite programını paylaşmak istedik.



Haftalık toplantılar:



Tarih: Her cuma (29 Eylül günü TSF hazırlıkları nedeniyle toplantı olmayacak).

Saat: 19.30

Yer: Karakedi Kültür Merkezi, İstiklal Caddesi, Büyükparmakkapı Sokak, No: 8, Kat: 4 (Pandora Kitabevi’nin karşısı), İstanbul.

Katılmak ve bilgi almak isteyen arkadaşlar Gökşen’le ilişkiye geçebilir: 0535-439 21 93



Türkiye Sosyal Forumu Toplantıları:



Türkiye’nin Enerji Sorunları- Nükleer Enerji Santralleri, Küresel Isınmanın Yarattığı Sorunlar ve Nedenleri



Düzenleyen Kurumlar: BEKSAV, Küresel Eylem Grubu (KEG), TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası, TMMOB Maden Mühendisleri Odası

Tarih: 30 Eylül 2006, Cumartesi
Saat: 10.15-12.15

Yer: Darphane-i Amire (Büyük Salon), Sultanahmet - İstanbul



Küresel Isınma Eylemi:



4 Kasım 2006, Cumartesi, İstanbul. Eylemle ilgili ayrıntılı bilgi ekim ayı başında açıklanacak.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...