5.05.2008

Güncelleme : Myanmar'da Kasırga : 22 bin ölü, 41 Bin Kayıp...

Güncelleme : Asrın felaketinde 22 bin kişi öldü 41 bin kişi kayıp

Myanmar’da Nargis kasırgasında ölenlerin sayısının 22 bini geçtiği, 41 bin kişinin de kayıp olduğu bildirildi.
Myanmar’daki resmi yayın organları, Cumartesi günü İrravaddi Deltası’nı silip süpüren felakette ölenlerin sayısının son belirlemelere göre 22 bin 464’e yükseldiğini, ayrıca 41 bin kişinin kayıp olduğunu duyurdu. Yetkililer, felaketin yolları yıkması ve iletişim kanallarının kesilmesi nedeniyle rakımı düşük İrravaddi Deltası’nda yardım ve kurtarma
çalışmalarının çok zor sürdürüldüğünü söyledi. Tayland Dışişleri Bakanı Noppadol Pattama, Myanmar’daki yıkıcı kasırgada kaybolanların sayısının 30 bini bulduğunu söyledi.

[Milliyet]

Myanmar'da yaşanan kasırganın bilançosu giderek ağırlaşıyor. Bölgeden gelen son bilgilere göre ölü sayısı 15 bini buldu. Yetkililer halen çok sayıda kayıp olduğunu bildiriyor. Bu arada Birleşmiş Milletler, acil olarak bölgeye yardım çağrısında bulunuyor.

Myanmar'ı etkisi altına alan kasırganın ardından ölenlerin sayısı 15 bine yaklaştı. Enformasyon Bakanı Kyaw Hsan, Bogalay'da yapılan basın toplantısında, sadece Irrawaddy bölgesinde 10 bin kişinin hayatını kaybettiğini vurguladı. Bu arada Birleşmiş Milletle Genel Sekreteri Ban Ki-moon, "BM, insani yardım konusunda elinden geleni en acil şekilde yapacaktır" ifadelerini kullanarak, bölgeye yardım konusunda talepte bulundu.

Öte yandan bölgeye ulaşan BM ve Kızılhaç yetkilileri, en acil şekilde çadır, su temizleme tableti, yemek pişirme gereçleri, acil yardım kitleri ve gıdaya ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

30 BİN KİŞİ KAYIP
Tayland Dışişleri Bakanı Noppadol Pattama, Myanmar'daki yıkıcı kasırgada kaybolanların sayısının 30 bini bulduğunu söyledi. Pattama, Myanmar'ın Bangkok Büyükelçisi Ye Win ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, kasırga felaketinde ölen 15 bin kişi dışında 30 bin kişinin de kaybolduğunu kaydetti.

Ye Win ise felaketle ilgili bilgi verdiği Noppadon ile görüşmesinden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlamadı. Myanmar Dışişleri Bakanı Nyan Win, kasırgada ölenlerin sayısının en az 15 bin olduğunu açıklamıştı. Güneydoğu Asya ülkesi, 46 yıldır askeri yönetim altındaki Myanmar'ı, rüzgarın hızı saatte 190 kilometreyi bulan kasırga cumartesi günü vurmuştu.
[Mynet Haber]
[Ntvmsnbc]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...