5.02.2008

Sakarya'da Kuş Gribi

Sakarya’nın Kaynarca ilçesine bağlı Yeniçam köyündeki kümes hayvanı ölümleri, ilk laboratuvar test sonuçlarına göre kuş gribinden kaynaklanıyor. Kocaeli Kandıra’da ise 300 kümes hayvanı itlaf edildi.

Yeniçam köyünde önceki gün meydana gelen kümes hayvanı ölümleri üzerine, numuneler Pendik Veteriner Kontrol ve Araştırma Müdürlüğüne gönderildi. Yapılan ilk laboratuvar test sonuçlarına göre, ölümlerin kuş gribinden kaynaklanıyor.

Gelişmeler üzerine Kaynarca’ya bağlı Yeniçam, Şeyhtımarı ve Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlı Sarıgazi köyleri karantinaya alınarak, itlaf çalışmalarına başlandı.

Sakarya Valisi Hüseyin Atak, bölgede kuş gribi vakası yaşandığını doğrulayarak, “Maalesef böyle bir durum var. Öğleden sonra Tarım İl Müdürlüğünde açıklama yapılacak” dedi.

Sakarya Tarım İl Müdürü Abdurahman Çakar da idari fenni tedbirleri aldıklarını belirterek, “İlk bulgular o yönde. Kalıcı laboratuvar testi sonucunu bekliyoruz. Tüm tedbirleri aldık. Endişe edecek bir durum yok” diye konuştu.

KANDIRA’DA 300 HAYVAN İTLAF EDİLDİ
Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlı Sarıgazi köyünde kuş gribi şüphesi üzerine 300’e yakın kümes hayvanı itlaf edildi.

Sakarya’nın Kaynarca’daki kuş gribi vakasından sonra Kocaeli Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, bu köye sınır olan Sarıgazi köyünde tedbir aldı.

Ekipler, karantina uygulaması başlatılan köyde dün akşam 140, bugün 150 olmak üzere 290 kümes hayvanını itlaf etti.

Bazı vatandaşlar, geçimlerini yumurta satarak sağladıklarını belirterek, kümes hayvanlarını vermemek için ekiplere direndi.

Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinin bunun yasal zorunluluk olduğunu söylemesine rağmen, vatandaşların kümes hayvanlarını vermemekte ısrar etmesi üzerine köye jandarma ekipleri çağrıldı. Jandarmanın gelmesiyle kümeslere giren ekipler, hayvanları toplayıp itlafa devam etti.

Bu arada, köye giriş çıkış yapan araçlar dezenfekte edildi, köyün girişine “Burada tavuk vebası hastalığı var” yazılı tabela yerleştirildi.
[Ntvmsnbc]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...