25.02.2008

Çin ve Vietnam'da Kuş Gribi

Çin'de yeni bir kuş gribi vakasının görülmesi ve Vietnam'da da bir kişinin kuş gribinden ölmesi üzerine bu ülkeler kuş gribi alarmına geçti.

Çin'de yeni bir kuş gribi vakasının görülmesi ve Vietnam'da da bir kişinin kuş gribinden ölmesi üzerine bu ülkeler kuş gribi alarmına geçti.

Çin, dün 44 yaşındaki bir kadının kuş gribinden ölümünün ardından bugün de ülkenin güneybatısındaki Guizhou eyaletinde yeni bir kuş gribi vakası görüldüğünü açıkladı. Çin Tarım Bakanlığı Zheng'an kasabasında kümes hayvanlarında görülen kuş gribinin öldürücü H5N1 tipi olduğunu bildirdi. Hastalığın burada 3 bin 993 kümes hayvanının ölmesine, 238 bin 364'ünün de itlaf edilmesine neden olduğu kaydedildi.

Bu vaka Çin'de kümes hayvanlarında bu yıl görülen dördüncü kuş gribi vakası oldu. Dünyada en çok kümes hayvanı olan Çin'de 29 kişide kuş gribi görülmüş, bunlardan 19'u ölürken, 10'u da iyileşmişti.

VİETNAM'DA 23 YAŞINDAKİ ÖĞRETMEN KUŞ GRİBİNDEN ÖLDÜ

Vietnam Sağlık Bakanlığı, 23 yaşındaki bir bayan öğretmenin kuş gribinden öldüğünü açıkladı. Bakanlık, öğretmenin 5 günlük bir tedavi görmesinin ardından Hanoi'de dün öldüğünü duyurdu. Ölen öğretmenin hastalığı kümes hayvanlarından kapmış olabileceği belirtildi.

Vietnam'da şu ana kadar 105 kişide kuş gribi görülürken, bunlardan 51'i hayatını kaybetti.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, 2003'te Asya'da ortaya çıktığından beri çoğunluğu Endonezya olmak üzere dünya genelinde 366 kişide kuş gribi görüldü ve bunlardan 232 kişi öldü. Bilim adamları virüsün değişime uğrayarak insandan insana geçmesinden korkuyor.
[Haberler.Com]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...