10.02.2008

Kuş Cenneti'nde Yangın

4 bin dönüm sazlık kül oldu, yüzlerce kuş, yılan ve kaplumbağa telef oldu.

Mersin'in Silifke İlçesi Göksu Deltası'nda bulunan Kuş Cenneti'nde çıkan yangında yaklaşık 4 bin dönüm sazlık kül olurken, yüzlerce kuş, yılan ve kaplumbağa telef oldu. Görgü tanıklarının ifadelerine göre akşam saatlerinde sabotaj sonucu çıktığı iddia edilen yangında nesli tükenme tehdidi altında bulunan yüzlerce kuş alevlerden kurtulamadı.

Akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından birden fazla yerde aynı anda başlayan yangın, Göksu Deltası içinde bulunan Kocagöl'ün içinde bulanan 4 bin dönümlük sazlığın tamamen yanmasına neden oldu. Yangına, gece uykuda yakalanan, aralarında nesli tehlike altında olan kuşlar, yılanlar, kaplumbağaların da bulunduğu yüzlerce hayvan, alevlerden kaçamadı. Yangın için gelen Silifke Belediyesi itfaiyesi ise yangının göl içinde olması nedeni ile alevlere müdahale edemedi. Yangın yaklaşık 6 saat sonra yanacak sazlık kalmadığı için kendiliğinden söndü.

Alevleri fark eden kuşlardan bazıları kaçarak kurtulurken, bazıları da yaralandı. Birçoğu ise yangın gözlerini aldığı ve alevlere doğru uçtukları için yandı.

Yangının genişlemesini önlemeye çalışan bir vatandaş, Kuş Cenneti'nde yüzlerce canlının yaşadığını belirterek, yangından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Taşucu Belediye Başkanı Ali Şahin ise, daha önce de bu tür kasti çıkarılan yangınlar olduğunu belirterek, bölgenin uluslararası Ramsar Sözleşmesi ile korunmasına rağmen bu şekilde olaylar yaşandığına dikkat çekti.
[Haber Türk]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...