14.04.2006

Uygarlığın Zehirli Varilleri!

Son bi kaç gündür,vicdan azabı çektiğini söyleyen bi işçinin yerini söylemesiyle ortaya çıkan "zehirli varil" olayı ile gündem karışmış durumda. Çevre ve Orman Bakanı Pepe,"bulgular, ilaç fabrikalarına hammadde üreten bir şirketi işaret ediyor" diyor.

İnsan-merkezci (antroposentrik) düşüncenin hemen hemen hiç sorgulanmadan olduğu gibi kabul edilmesi,her nereden gelmiş olursa olsun sistem karşıtı bir çok muhalif düşüncenin içinde bile kendine yer bulması düşündürücü.Bu önkabulün yıkıma uğratılması da sanıldığı kadar kolay değil.Hayvanseverler(!) bile sokak hayvanlarının "kısırlaştırılıp sokağa bırakılması" fikrini hayvan sevgisi içinde sayabiliyor.

Kaldı ki doğanın hunharca kapitalistler tarafından sömürülmesi,kirletilmesi,tahakküm altına alınması yine o "muhalif" hareketler tarafından sözgelimi bir çalışanın sömürülmesi kadar sorgulanmıyor.Oysa Kazinsky'nin "Ahmaklar Gemisinde" ki gibi gemi batıyorken,öncelikli sorun geminin nasıl kurtarılabileceği olmalı...

Tuzla ortaya çıkarılan variller bu toprakların altına gömülmüş ilk ve tek variller değil.Hayatımızı ve yaşam alanlarımızı gasp eden açgözlü kapitalistlere dur demenin zamanı geldi de geçiyor bile..
Kemal Mete


Konu ile ilgili haberler :
http://www.cnnturk.com/TURKIYE/haber_detay.asp?PID=318&HID=1&haberID=170266
http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=12202

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...