23.04.2006

Sorgun'da İptal Kararı

Çevre örgütlerinin uzun zamandır tepki gösterdikleri Sorgun Çamlığı'nın golf alanı için tahsisi durduruldu. Erkan Mumcu'nun Kültür ve Turizm Bakanı olduğu dönemde yapılan tahsisle ilgili olarak, AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez'in hükümete verdiği soru önergesine yanıt Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'tan geldi. Bakan Koç yazılı yanıtında, Sorgun ormanının Çevre ve Orman Bakanlığı mülkünde olduğunu belirterek, kendi bakanlığınca tahsis edilmesinin mevzuata aykırı olduğunu bildirdi. Bakan Koç'un açıklamasına göre, Turap Tur A.Ş. ile Dağtur A.Ş.'ye Sorgun ormanında golf sahası yapmaları için verilen ön izinler iptal edildi.

Çevre için eylem günü
Başta Bodrum olmak üzere Ege bölgesindeki bakir kıyıların imara açılması, bugün Bodrum'da yapılacak büyük bir çevre eylemiyle protesto edilecek.
Türk turizminin en gözde markalarından biri haline gelen "Mavi Yolculuk" güzergâhı üzerindeki çok sayıda koyun Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından imara açılması, bölgedeki çevreci ve sivil toplum örgütlerin tepkisini çekti.
Kararı protesto için 12 kuruluş ve derneğin oluşturduğu "Mavi Yol Girişimi" üyeleri ve çevre gönüllüleri, çok sayıda tekneyle imara açılan koylara giderek eylem yapacak

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...