18.11.2009

Kapitalizmin İkiyüzlülüğü : Açlık zirvesine, lüks damgası

Aşağıda Radikal Gazetesinden alıntıladığım bir haberi okuyacaksınız. Açlıkla Mücadele Zirvesine katılan "yoksul" ülkelerin liderlerinin ve eşlerinin "zengin"liği teşhir edilmiş. Bu zaten hep böyleydi, kapitalizmin ne adaleti vardır ne de adalet isteği.. Finans kapitalin baronları ve devletlerin liderleri, gezegendeki tüm zenginliği gasp ederler ve diğer tüm canlıları ve türleri bu amaç için hunharca kullanmaktan, ezmekten, köleleştirmekten ve nihayetinde yok etmekten çekinmezler. Mutlak bir totalitarizm ve tahakküm, sistemin doğasında vardır, Kapitalizm hiç bir zaman insancıl, gezegencil olmayacağı için düzenlediği zirveler, aldığı kararlar, protokoller, YALANDIR! Hepsi bizi oyalamak, uyutmak, baskı altına almak içindir.. O yüzden hepbirlikte, Yaşanabilir Bir Dünya İçin Mücadele Et!

Kemal Mete

Açlıkla mücadele için yapılan Dünya Gıda Zirvesi'ne katılan yoksul ülkelerin liderlerinin ve lider eşlerinin israfçı tutumları zirveye damgasını vurdu


Açlıkla mücadelede yeni bir stratejinin onaylanması beklenen, İtalya’nın başkenti Roma’da toplanan Dünya Gıda Zirvesi’ne zengin ülkelerin liderlerinden hiçbiri katılmazken, zirveye, katılan yoksul ülkelerin liderlerinin ve lider eşlerinin israfçı tutumları damgasını vurdu.

Libya lideri Muammer Kaddafi pazartesi gecesi bir villada parayla tutulmuş 200 hostese uzun bir konuşma yaparken, Tunus liderinin eşi Leyla Zine, moda devlerinin butiklerinin bulunduğu Via Condotti kasabasına giderken, konvoyu ile trafiği tıkadı. İtalyan gazetesi Il Messaggero, Leyla Zine’nin en lüks mücevher mağazası Bulgari’nin önünde çekilmiş bir fotoğrafını yayımladı.

Bu görüntüler BM Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) çağrısı ile toplanan zirvenin dünyadaki 1 milyar aç insanın sorunlarına çözüm bulmaktan uzak, sadece konuşulan bir toplantı olduğu eleştirilerini güçlendirdi.

Devamı İçin : Radikal

2 yorum:

Burak Sezer dedi ki...

İtalikle yazdığınız kısmın altına imzamı atıyorum.

Adsız dedi ki...

İlginize teşekkür ediyorum, Bir Ubuntu kullanıcısı olarak, sitenizden epey ilginç bilgiler edineceğimi sanıyorum :)

Selamlar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...