9.11.2009

Malezya'yı Sel Teslim Aldı

Malezya'da şiddetli yağmur ve sel ülkede yüzlerce köyün su altında kalmasına neden oldu. Halk araçlarını ve hayvanlarını sel sularından korumak için yüksek noktalara çıktı ama bu da yetmedi.

Güney Asya ülkeleri yağmur ve sel suları ile mücadeleye devam ediyor. Şiddetli yağmurun son olarak vurduğu ülke Malezya oldu. Bu ülkede deniz seviyesindeki köyleri sel basınca ortaya ilginç görüntüler çıktı. Bazı köylüler araçlarını ve hayvanlarını sel sularından korumak için yüksek noktaya çıkardı. Küçük tepeciklerin etrafını sular kaplayınca deniz deryasının ordasında insanlar arabalarıyla ve hayvanlarıyla mahsur kaldı. Malezyalı kurtarma yetkilileri, ülkede yüzlerce köyün sular altında kaldığını ve köyleri boşaltma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

MİRİANE TAYFUNU 122 CAN ALDI

Vietnam'ın orta kesimlerinde etkili olan Miriane tayfunu da şu ana kadar 122 can aldı. Vietnamlı yetkililer, tayfunun neden olduğu maddi hasarın da 190 milyon euro civarında olduğunu kaydetti.

İki kişinin hala kayıp olduğunu belirten yetkililer, 145 kişinin de tayfun nedeniyle yaralandığını ifade etti. Ülkenin orta kesimlerindeki 7 eyaletteki verilere göre, tayfun 100 binden fazla evin hasar görmesine, yüz binlerce hektar ekili alanın zarar görmesine yol açtı.

[Hürriyet]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...