17.06.2008

Marmara Denizi'nde Garip Işık Kümeleri Görüldüğü İddiası

Balıkesir'in Bandırma İlçesinde Vatandaşlar Tarafından Denizin Üzerinde Bir Saat Süreyle Işık Kümeleri Görüldüğü İddia Edildi. Işıkların Görüldüğü Zamanlarda Marmara Denizi Bandırma Körfezi'nde Depremlerin Meydana Gelmesi, Bölgede Deprem Olacağı Endişelerini Arttırdı.

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde vatandaşlar tarafından denizin üzerinde bir saat süreyle ışık kümeleri görüldüğü iddia edildi. Işıkların görüldüğü zamanlarda Marmara Denizi Bandırma Körfezi'nde depremlerin meydana gelmesi, bölgede deprem olacağı endişelerini arttırdı.

Bandırma'da geçtiğimiz akşam deniz manzaralı bir çay bahçesinde oturan vatandaşlar, denizin üzerinde ışık kümeleri gördüğünü iddia etti. Çay bahçesi işleten Mümtaz Okay, akşam 21.30 sıralarında denizin üzerinde yaklaşık 1 saat süreyle ışık kümeleri gördüğünü söyledi. Beyaz ışığın düzensiz olarak denizin üzerinde gezindiğini ifade eden Okay, "Cuma akşamı 21.30 sıralarında çay bahçesinde oturanlardan birisi garip ışıkların olduğunu söyledi. Baktığımda denizin ortasında birkaç yüz metre yükseklikte beyaz parlamalar vardı. Değişik yerlerde ikili üçlü ışık kümeleri vardı. Bu çok uzun süre devam etti. Bazen birkaç dakika kesildikten sonra yeniden parlamalar devam ediyordu. Sonra gazinonun çatısına çıktım ve inceledim. Bir yerden ışık tutma olayı değildi, belirli bir ışık hüzmesi yoktu. Belli bir alanda düzensiz şekilde ışıklar oluşuyordu. Bu olay yaklaşık 1 saat devam etti. Benimle birlikte 15-20 kişi aynı olaya tanık oldu. Ben 35 yıldır buradayım ilk defa böyle birşey görüyorum" dedi.

Çay bahçesinde oturduğu sırada ışıkları ilk görenlerden olan Bandırmalı kuaför Nazmiye Çakır, ilk olarak denizden büyük bir balon gibi ışık kütlesi çıktığını ve ışığın daha sonra değişik şekiller aldığını söyledi. Işığın oldukça güçlü ve parlak olduğunu belirten Çakır, "Denizden ilk önce uçan balon gibi birşey çıktı. Denizden bağlantısı var gibiydi. Göğe doğru yükseldi. Önce ben tereddüt ettim, dalga geçerler diye kimseye söylemedim. Sonra balon gibi ışık kayboldu yaygın bir şekilde dumanlaşma oluştu.

Biri bitiyordu biri çıkıyordu üç şekil olarak. Diğer kişilere söyledim onlar da gördüler bir saat sürdü. Duman gibi değil ama parıltılı bir şekildi" şeklinde konuştu. Olaya tanık olanlardan çay bahçesinde garson olarak çalışan Hayrettin Ovalı ise, "Gazinoda servis yaparken birden panik oldu. Denizde büyük bir beyaz bulut kümesi gibi ışık vardı. O gün deprem olmuştu. Çatıdan izledik daha sonra, çok kuvvetli bir ışıktı. Ben deprem olabilir diye korktum" dedi.

Olaya şahit olanların durumu kendisine aktardığı 911 Arama Kurtarma Derneği Genel Başkanı Mustafa Gürsoy ise, ışık kümelerinin deprem ışıklarıyla bağlantılı olabileceğini ileri sürerek, olayı deprem uzmanları Oğuz Gündoğdu ve Şener Üşümezsoy'a da bildirdiklerini söyledi. Işık kümelerinin görüldüğü Cuma günü Bandırma Körfezi'nde gündüz ve akşam saatlerinde 3.4, 3.2 ve 2.8 şiddetinde üç ayrı deprem olduğuna dikkat çeken Gürsoy, "Depremlerden bir tanesinin olmasından sonra bu ışık kümelerinin görüldüğünü bize aktardılar. Durumu Gündoğdu ve Üşümezsoy hocalarımıza aktardık. Kendilerini konuyu inceleyeceklerini söylediler" dedi.

AMERİKAN SİTESİNDEN BÖLGEDE DEPREM UYARISI
Amerika Birleşik Devletleri'nde yayın yapan 'www.ireport.com' sitesinde yaklaşık bir hafta önce Bandırma ve Manyas Gölü civarında birkaç hafta içerisinde 8 şiddetinde bir deprem beklendiği yolunda uyarı yapıldığını ifade eden Gürsoy, "Amerika'da yayın yapan bir sitede 'Deprem Uyarısı' başlığıyla Bandırma'nın 30 ile 60 mil güneyinde 8 şiddetinde deprem beklenildiği yazıyor. Bu sitede haberi yayınlayanlar Çin'de meydana gelen depremin Ortadoğu üzerinde çeşitli depremlerin tetikleyicisi olabileceği yazıyor.

Yazıda sözü edilen haberin sayfasıhttp://www.ireport.com/docs/DOC-22435
(Kemal Mete)
Bunu ne gibi bilimsel kanıtlara dayandırdıklarını bilmiyoruz. Biz de internet sitemizde bu habere yer verdik. Amerika'da bir kişinin Bandırma ve çevresini deprem konusunda uyarması çok ilginç. Konuyu Bandırma Kaymakamlığı ve Kandilli Rasathanesi'ne bildirdik. Rasathane yetkilileri siteyi inceleyeceklerini söylediler. Ama tüm bu durumların aynı zamanlarda olması insanları tedirgin ediyor" dedi.

[
Son Dakika Haber.Com]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...