3.06.2008

İzmir’de su krizi kapıya dayandı

Üç yeni baraj için hükümetten gerekli onayı alamayan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne göre kent yakın bir gelecekte su kriziyle karşı karşıya kalacak. Büyükşehir Belediye Başkanı, büyük bölümü kuruyan Tahtalı Barajı’nda bugün basının karşısına geçti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, basın açıklamasını bir zamanlar su dolu olan Tahtalı Barajı’nda yaptı. Yetersiz yağış ve kuraklık nedeniyle su seviyesi her geçen gün azalan Tahtalı Barajı’nın doluluk seviyesi yüzde 17’ye düştü. Baraj suyunun altında olan Bulgurca Camii de kuraklık nedeniyle tekrar ortaya çıktı.

Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bizim durumumuz rakamlarımızı biraz önce açıkladığım gibi İzmir’in yakın bir zamanda su kriziyle su sıkıntısıyla karşılaşacağı noktasındadır” dedi.

Kocaoğlu, şöyle konuştu:

“Açıkladığımz gibi eğer küresel ısınma bu şekilde devam ederse İzmir’de sıkıntı olacağını, bu sene yeni kuyular açarak telafi etmeye ve susuzluk çekmemeye çalıştığımızı durumu tüm çıplaklığıyla sizlere değerlendirdik. Biz İZSU olarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak kentteki 3 milyon 350 bin kişiye su vermeden, 24 saat sağlıklı su vermeden sorumlu kurum olarak işin vahametini ve tedbirlerini alıyoruz”

İzmirlilerin uygulayacağı tasarruf planlarının yanısıra açılacak yeni kuyularla kente su takviyesi yapılması hedefleniyor. Susuzluğa çare olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tasarlanan üç baraj ise bir yıldır onay bekliyor.

[Ntvmsnbc]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...